onsdag 10 juni 2015

10 gånger dyrare

Efter att ha bott i Tyskland, och blivit positivt överraskad över hur effektivt det är i synnerhet när det gäller sjukvården, ställer man sig frågan varför det ska vara så ineffektivt och dyrt i detta land? Är det månne korruption, svensk ineffektivitet, byråkrati, eller vad katten är det?

I Tyskland frågar man inte, man handlar. Låt mig dra ett talande exempel: Sonen föll i trappen i huset och hade ont i armen. Vi misstänkte en spricka i underarmen, och fann för gott att åka till närmsta sjukhus med röntgenutrustning.  Sjukhuset låg ca 3 minuter bort bilvägen, eller på 10 minuters gångavstånd. Efter vi gått in genom entrén och jag visat mitt försäkringskort för DAK, alltså den sjukkassa mitt företag tillhörde och betalade för mig och min familj, samlades vi efter 20 minuter hos läkaren som lugnande kunde berätta att det inte var någon spricka i armen, enligt röntgenplåtarna som han visade på väggen. Så vi åkte hem igen utan att ha betalt ett öre. Till saken hör att detta skedde på julaftonskvällen, ungefär kl. 8.
Var du än befinner du i Sverige, och vem du än är – kan du räkna med så effektiv vård?
 
Visst, vi ett tillfälle fick vi faktiskt vänta runt 30 minuter på läkare på akuten. Man flög nämligen in patienter från en olycka på Autobahn med helikoptrar. En sköterska kom och bad om ursäkt för att vi fick vänta, men anledningen var ju minst sagt relevant.

Jag har fler exempel både på den tyska vårdens effektivitet, men de gånger jag kommit i kontakt med den svenska vården, blivit förbannad över ineffektiviteten, revirpikandet och byråkratin. Personligen drar jag mig för att besöka svensk sjukvård. Så det är klart att nya Karolinska kostar 10 gånger mer än ett motsvarande sjukhus i Tyskland (länk).

tisdag 9 juni 2015

20 år i EU

Vad har vi för att vara med i EU?
 
Sverige är en stor nettobetalare till EU. Enligt EU-upplysningen på denna länk, betalar vi alltså 40 miljarder till EU och får tillbaka drygt 10. En minuspost på 29.7 miljarder 2015 i statsbudgeten.

Kommer Ni ihåg argumenten för att vi skulle vara med i EU? I stort sett alla gick ut på att, ”vi kan vara med och påverka”. Jag tog de siffror jag hittade på EU-upplysningen och summerade siffrorna 1995 – 2014, på hur mycket vi nettobetalat till EU, och fick fram siffran -292.1  miljarder. Alltså kan man summera till och med 2015 med kostnaden för att vara med i EU till -328.1 miljarder. Eller jag kanske ska renskriva det i antal kronor: 328.100.000.000. Alltså, en ren förlust på detta belopp.

Så hur mycket har vi påverkat? Svaret uteblir givetvis. Däremot är det allom känt att vi pådyvlats en rad med problem och dumheter med att vara med i EU.
Vi har alltså, och som jag påtalat tidigare ett försvar som är ett skämt, taskiga skolor för våra barn, usla pensioner, fattigpensionärer, usel äldrevård, sjukvård som är dålig, skyhöga skatter, har ”EU-migranter” samt massor med ekonomiska lycksökare som kallar sig för ”flyktingar”, i synnerhet s.k. ensamkommande flyktingbarn, eftersom gränserna är i stort sett vidöppna. Så hur kan någon försvara varför vi är med i EU? Är det månne dags att inse när man begått ett allvarligt fel?

I föreningar och annat, utlyses som regel frågan om styrelsens ansvarsfrihet. Hur vore det att ställa politikerna till svars för de 328 miljarder de uppenbarligen försnillat, och inte bevilja dem ansvarsfrihet?

måndag 8 juni 2015

Världens naivaste land

Låt oss summera lite om vad som har hänt det senaste årtiondet.
 
Vi har muslimer i massor som ställer krav på moskéer, minareter, särbehandling och speciell mat baserad på sin s.k. religion vilken är baserad på vad någon tomte skrev för 1400- år sedan i ett arabland.
Kvinnosynen är direkt i strid mot svensk lag. Kraven på halalslaktade djur är i direkt strid med svensk lagstifting om djurplågeri.
Vi har asfaltläggare som kallas ”campare” på nysvenska, som reser runt och både skitar ner och lurar naiva svenskar genom att erbjuda tjänster.  

Vi har stöldligor som reser runt och stjäl och kommer från andra lander (länk).
Vi har organiserade tiggare som snart sitter i vartenda gathörn. De kallas EU-migranter eftersom det låter bättre än hitresta zigenska (på nysvenska ”romska”) tiggare.

Vi har ekonomiska lycksökare, som kommer hit enbart för att utnyttja vårt naiva migrationsverk/regelsystem och sedan utnyttja hela det sociala systemet som byggts upp av de som byggts upp av svenskar, för sig och sina anhöriga som kallas ”anhöriginvandring”. Kostnaderna bara för detta är mångdubbelt store än vad som spenderas på svenska försvaret.

Vi har ghettoområden, som på nysvenska heter ”utanförskapsområden”, där kriminella gäng florerar, givetvis med maktkamper och konflikter i form av mord skottlossningar, bomber, narkotikahandel och där bilbränder inte längre är nyheter. (länk 1, länk 2).
Vi kunde för några dagar sedan läsa att "eu-migranterna", står för 75% prostitusionen i Malmö (länk).  
Sist jag läste statistiken, var vi god tvåa i statistiken per capita i världen efter Leshoto gällande våldtäkter. Idag vet nog ingen hur det är, men det är inte mödan värt för kvinnor att ens anmäla våldtäkter. Sannolikheten för fällande dom är i det närmaste obefintlig. Men även om en sådan skulle utdömas (mot förmodan), är skadestånd och straff rent skrattretande.

Men våra politiker har ingen aning om kostnader för ovanstående och försöker via media, dra i oss att vi behöver alla som kommer till detta land, och att de berikar det svenska samhället. Rena lögner i PS om hur välutbildade de ekonomiska migranterna är skrev jag om för några dagar sedan.

Men egentligen kanske inte svenska medborgare är så naiva att de tror på invandringens paradis, floskelpolitiker och lögner. Men då återstår frågan varför sjuklöverns politiker styr media och sjunger den naiva migrationspolitikens lovsånger, och varför medborgarna inte genomskådar denna naiva propaganda?

lördag 6 juni 2015

Under bekvämlighetsflagg

En dag som denna, alltså den svenska nationaldagen funderar man på det här med att vara svensk. För det första står nu, sedan 2010 i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt samhälle. Jag kan inte förlika mig med eller känna någon större gemenskap med ett sådant samhälle. På något sätt blir då denna dag en ren paradox där man först firar sin gemenskap som svenskar, som alltmer och enligt grundlagen raderas ut, och det som jag anser vara svenskt alltmer försvinner och nedvärderas. Invandrarbarn har hemspråksundervisning betald av svenska skattepengar, vilket direkt motverkar integrering. 
En annan faktor är att de som kommer till Sverige som invandrare inte har några som helst krav för att just bli svenska medborgare, förutom att de ska ha bott i landet en viss tid. Det innebär alltså att personer som inte kan ett ord svenska, ingen svensk historia eller har en susning om hur landet styrs eller fungerar per automatik blir medborgare. Svenska pass har tydligen ersatt leksakerna för barn, som tidigare fanns i Cornflakespaketen.
Ovanpå detta har vi att man i princip välkomnar tillbaka ”svenskar” som varit nere och slagits för IS. Att ens nämna att de omedelbums borde bli av med sitt medborgarskap gillas inte. Det är på något konstigt sätt, synd om dessa och de har blivit vilseledda.
På våra gator kan man varje dag se muslimer som antingen klär sig baserat på en religion som saknar all logik eller ställer krav på det svenska samhället baserat på denna religion. Det som står i en 1600 år gammal bok kan väl rimligtvis inte ha någon som helst relevans i Sverige 2015, i synnerhet som argumenten totalt uteblir.

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte kan känna någon gemenskap med ovan nämnda personer eller ens anser att de är svenskar. Jag är inte längre stolt över att vara svensk och mitt svenska medborgarskap är snarast en form av bekvämlighetsflagg.

Sedan har vi att kommunerna är skyldiga att ha minst en årlig ceremoni för att välkomna alla som blivit svenska medborgare under året, eller rättare sagt; hittat ett svenskt pass i ett flingpaket.
Vidare kan man läsa att man i Lindesbergskommun givetvis samtidigt som man firar nationaldagen, välkomnar nya svenskar samt har diktläsning på arabiska (
länk).
Så för min del blir det inte något firande av nationaldagen. Det som jag ser som svenskt och svenska medborgarskap har nedgraderats till inget jag är, eller kan vara stolt över. Sjuklöverns politiker flummar med visioner och svammel om multikultur-, multireligiöst samhälle jag anser inte kan, eller kommer att fungera, och har för mig som svensk ringa värde. Så visst, jag är svensk men det är inget jag längre är stolt över, och jag ser mitt svenska medborgarskap mest som just en bekvämlighetsflagg.

fredag 5 juni 2015

Public Service med skrönor och propaganda

Jag minns inte när den första skrönan kom om att det var högutbildade personer som sökte sig till Sverige och att vi behövde den kunskap de kommer hit med. Man snackade om att Malmö hade de mest högutbildade taxichaufförerna i världen. Givetvis är det lätt att som taxichaffis påstå att man har en lång och gedigen utbildning men är bara missförstådd i Sverige.
Sedan kom den stora flyktingströmmen och detta snack tystnade något, men regeringen då fann för gott att hitta på något som man kallade för validering av utbildningar/kunskap eftersom det var en massa invandrare som tillstod att de hade hög utbildning. På detta sätt ville man då hjälpa in invandrare på arbetsmarknaden baserat på dels egna utsagor och några förenklade tester som skulle visa att personerna var behöriga till de yrken de påstod sig kunna och vara utbildade för.

Men det var många år sedan och dagens journalister kanske inte kan historien. Så därför tror man att samma lögn ska fungera idag. Ursprunget är givetvis skönmålning av situationen, och uppgraderande att de som kommer hit under förespeglingen att de har unika kunskaper vi i detta land skulle behöva. På så sätt skulle alltså migrationspolitiken bli mer legitim och de initiala kostnaderna försvaras.

Men man behöver inte ha mer än vanlig bondlogik f
ör att fatta att allt givetvis är en ren lögn. Man kan börja med att ställa sig frågan hur mycket högteknologiskt länder som Somalia, Eritrea, Afghanistan, Irak, Syrien och olika länder i MENA är kända för på världsmarknaden? Vi har dessutom en massa s.k. ensamkommande flyktingbarn och anhöriginvandring från dessa länder. Är även alla dessa raketforskare?

Men eftersom någon på SVT inte fattat detta och man uppenbarligen är nickedockor under sjuklöverns politiker kan hitta
denna artikel där man uppenbarligen ljuger som DI i denna artikel belyser. Men givetvis måste alla betala för den propaganda för massinvandringen man bedriver. Detta emedan man hävdar och legaliserar sin verksamhet genom att lögnaktigt påstå att man tillhandahåller fakta, information och utbildning. Jag kunde inte avstå från att kopiera en liten bild från SVT för att jag skulle kunna lära mig mer i ämnet;


Visst är den underbar, men tyvärr kan jag inte arabiska… men det blir väl snart blir ett språk våra barn måste lära oss i skolan.

Men visst är det en aning märkligt? Public Service i detta land är det enda nyhetsmedia i hela världen som tillhandahåller korrekt, saklig, opolitisk information och fakta. Samtidigt som massor med andra media världen över som t.ex. i Nordkorea, på Kuba, i Kina, USA, Vietnam, Venezuela hävdar precis samma sak. Men just Public Service är det enda media I hela världen som du ska tro på för att kunna skapa dig en egen bild och fatta egna beslut om vad du ska rösta på baserat vad de tillhandahåller.

torsdag 4 juni 2015

Politisk turbulens

Nästa steg i desperationen över den migrationssituation man ställt till med är givetvis att brandskatta kommuner som har bra ekonomi för att skänka pengarna till kommuner som varit dumma nog att ta emot s.k. flyktingar (länk). Igår skrev jag om att det är ett klockrent brott mot grundlagen att allokera flyktingar till kommuner utan deras godkännande. Givetvis är det så att migrationsverket går runt hela problemet genom att låta privata företag köpa fastigheter, bygga om dem till flyktingförläggningar och sedan är det privata företaget som tjänar storkovan på att inhysa flyktingar i lokalerna till ockerhyror. Kommunerna får pengarna, som sedan ska betalas till företagen, och i första läget, under två år ersätter migrationsverket kostnaderna, men fortfarande med skattepengar av vilka en stor del hamnar i fickorna på företag som gett sig in i denna lukrativa cirkus, och migrationsverket är som alla vet desperata att hitta bostäder till alla som kommer hit och själva påstår att de är flyktingar. Som man kan läsa i denna artikel bekymrar man sig knappast ens om att man avser stoppa i flyktingar i en kommun längre och man har alltså undergrävt det kommunala självstyret ytterligare. Ett citat från artikeln: ”– Ett problem har att göra med Migrationsverkets upphandlingar av asylboenden. Där är kommunikationen bristfällig, ja snarast obefintlig.”

Men det är bara de två första åren som kommunerna ersätts ekonomiskt. Därefter faller hela ansvaret på kommunerna att ta hand om personerna och deras anhöriga, och som alla inser är utsikterna till att en person från Somalia, Eritrea eller Afghanistan mycket små att denne ska komma i förvärvsarbete inom eller strax efter två år. För de största flyktinggrupperna gäller snarare tio år och det innebär alltså att runt 8 år måste de först ha bostad och sedan försörjas via den kommunala skattsedeln.
Så vad som nu har hänt är att kommunerna som ”ställt upp” och ”tagit sitt ansvar” börjar inse vilken nitlott de dragit.

Men eftersom rikspolitikerna börjat fatta problemet är man desperat efter pengar som inte finns, och alltså ger man sig på kommuner via den s.k. Robin Hood-skatten, och avser att plocka pengar till kommunerna som nu går på knäna (länk).
Problemen är bara att detta leder till att kommunerna kommer att avsiktligt göra slut på alla överskott på rena idiotprojekt för att inte behöva betala till andra kommuner och vidare kommer ett direkt missnöje med sjuklöverns migrationspolitik att generera ett rent politikerförakt, både bland väljare och kommunalpolitiker som anser sig överkörda av sina rikspolitiker. Det kommunala självstyret kommer i praktiken upphöra.

Så låt mig sia om framtiden, vilket givetvis är vanskligt.
 
Vi ser redan idag hur SD ständigt ökar. Fortsätter rikspolitikerna inom sjuklövern på samma spår, har man sparkat undan sina gräsrötter både gällande kommunalpolitiker och väljare. Det lokala missnöjet kommer att öka och den politiska stabiliteten kommer att äventyras. Man kan inte partipiska kommunpolitiker till lydnad eller konfiskera deras pengar. Kommunpolitikerna kommer dessutom hamna i ett mellanläge mellan väljare och rikspolitiker och helt utan argument. Kanske kommer man, och i ren desperation följa DÖ men det går inte längre att varken sopa problem och kostnader under mattan. Inte ens omfördela problemen med svammel, nysvenska och Ullenhagfloskler. Problemen migrationspolitiken för med sig är reella, finns och kostar enorma summor. Om SD får mindre än 20% nästa val skulle det förvåna mig.  

onsdag 3 juni 2015

Ett brott mot grundlagens första paragraf

Det här var ju väntat. Regeringen föreslår att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar baserat på en rad parametrar man bestämmer, och vad som idag anges like vagt (länk).
Detta är inget annat för det första rent vansinne, för det andra ett direkt brott mot grundlagens första paragraf i vilken det står att kommunerna ska ha självstyre.
Det rena vansinnet ligger i migrationspolitiken, Ylva Johansson anger att det finns runt 50 miljoner flyktingar i världen. Det är kanske en riktig siffra, men det är inte de som kommer till Sverige, och även om så vore fallet inser alla att av de runt 80.000 som kommer hit är det fortfarande bara 1.6 promille. Men nu är det inte riktiga flyktingar som kommer hit. I stort sett de enda riktiga flyktingarna som kommer hit är de vi tar emot som kvotflyktingar, vilket är knappt 2000 per år, alltså mindre än 0.04 promille. Hur man än räknar är det bara att inse att vi varken gör någon som helst skillnad när det gäller antalet flyktingar i världen eller ens en humanitär insats.
För det andra står det i klartext i grundlagen att kommunerna har självstyre. Det innebär alltså att varken rikspolitiker, statliga verk eller landsting har någon som helst befogenhet att bestämma hur många flyktingar en kommun ska ta emot. Om rikspolitikerna har släppt in fler flyktingar än kommunerna vill ta emot är det rikspolitikernas problem – inte kommunernas. Vad än kommunpolitikerna beslutar när det gäller antalet flyktingar och anhöriginvandring är det kommunerna som har juridiskt rätt. Det är ett direkt och flagrant brott mot grundlagen att ens skicka ut ett förslag på remiss som går emot grundlagen. Remissen borde alltså anmälas till KU i första läget, eftersom man inte kan skicka ut remisser som sedan ska vara grund för propositioner där man fundamentalt går emot grundlagen. Man kan inte ens föreslå att en grundlag ska brytas, det är en ren självklarhet.
Jag har tidigare påtalat hela problemets lösning: För det första slutar vi ta emot ekonomiska lycksökare och alla deras anhöriga. Upphör vi med detta har vi egentligen inget problem längre eftersom dessa utgör minst 90% av de som kommer till detta land. För det andra tar vi bara emot flyktingar enligt FN:s/UNHCR:s flyktingkvot. Dessa är riktiga flyktingar till skillnad från de ekonomiska migranterna. För det tredje, och enligt grundlagen, avstämmer man med varje kommun hur många flyktingar varje kommun kan eller vill ta emot varje år. Detta summerade antal för alla kommuner blir sedan det antal flyktingar som Sverige tar emot och enbart de som enligt UNHCR anser vara flyktingar. Förbaskat enkelt.
Att rikspolitikerna satt sig i en situation genom en idiotisk och vansinnig migrationspolitik är inte kommunernas problem eller ansvar.
Hela sjuklöverns migrationspolitik är ett rent luftslott, inbäddat i visionsflummeri, siffror man döljer, nysvenska, kostnader och problem man hävdar att ”det är svårt att beräkna”, samt lögnen om att vi gör en humanitär insats samt att det är flyktinger som kommer hit. Nu vill man även begå ett klockrent brott mot grundlagen i ren desperation.  Detta är texten i grundlagen under "Statsskickets grunder" (min fetmarkering).
"1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse." 

tisdag 2 juni 2015

Ledare i DN

Peter Wolodarski skriver idag på ledarplats i DN att vi har en historisk chans att ge skydd och rättigheter åt migranter.
Egentligen går han på samma linje som hela sjuklövern. Dels måste EU ta ett större ansvar och vidare skulle vi behöva alla som kommit till detta land av demografiska anledningar, alltså att vi har en åldrande befolkning. Ovanpå detta vill Wolodarski komma till rätta med svartjobb genom att helt enkelt ge arbetstillstånd och göra dem vita. Han slutar med ”Missbruk och utnyttjande kommer alltid att finnas. Men riskerna minskar radikalt för dem som betalar skatt och har ett officiellt papper i handen. Migrationen kan inte tänkas bort. Den måste göras laglig för fler. Och Europa behöver migranterna.”.
Man vet liksom inte var man ska börja för att bemöta sådana här artiklar. De utstrålar det strutsbeteende som hela sjuklöverns politik består av när det gäller migrationsfrågor. Men om vi börjar med situationen i Sverige, vilket givetvis är basen för behovet vi har av arbetskraft, förhåller det sig på detta sätt: Det är bara en mycket liten del, kanske 5-10% av de som kommer till Sverige som är flyktingar. Det är därför rent felaktigt att kalla dem för ”migranter” som generell beteckning. Alltså kommer 90-95% hit för att helt enkelt få en bättre levnadsstandard.
Ovanpå detta har vi alltså i skrivandes stund en arbetslöshet på 8.3% och en ungdomsarbetslöshet på 23.9%. Dessa siffror är sannolikt betydligt högre eftersom man döljer arbetslöshet med bl.a. praktikplatser, lärlingsutbildningar, kurser och annat. Som jag tidigare påtalat är den svenska ekonomin illa ute, vi har världens näst högsta skattetryck, inget försvar, usel sjukvård, dåliga skolor, ett stigande antal fattigpensionärer och dålig äldrevård. Mot detta har vi även ett facit av frukterna av den förda migrationspolitiken för med sig vilket är enorma kostnader, integrationsproblem, krav på svenska samhället, kommuner som ”ställt upp” och nu går på knäna, utanförskapsområden, gängkriminalitet, våldtäkter, skottlossningar, jihadkrigare och annat. För att dölja alla dessa problem heter det att det är ”utmaningar” som vi måste ”hjälpas åt” att lösa.

Men tänk, jag vet inte när jag första gången hörde att 40-talisterna kommer att gå i pension och vi har en regressiv befolkningspyramid vilket måste lösas genom invandring. Det var en ren lögn för att legalisera invandring, och begav sig på1960-talet.

Nu drar Wolodarski samma kort och generaliserar hela EU. Än så länge är inte EU en överstatlig myndighet som kan bestämma allt som ska gälla i medlemsländerna, och tur är väl det.
Vidare kan ju de andra länderna bara titta på Sverige och då ser de vilka problem och kostnader den migrationspolitik som förs för med sig. Nu föreslår man även från regeringen, uppenbarligen i ren desperation över de skenande kostnaderna, att 25% av den hjälp som går till att hjälpa riktiga flyktingar i konflikters närområden, ska allokeras till att ta emot de 90-95% ekonomiska lycksökare som låter sig smugglas hit.

Så låt oss nu koppla tillbaka till Wolodarkis uttalanden. Klart är alltså att vi inte alls behöver invandring i nuvarande omfattning, denna är bara en stor belastning på olika sätt för det svenska samhället. Visst, högteknologisk kunskap är givetvis välkommen, men det gäller inte saken. Sedan kan ju Wolodarski fråga sig vilken skillnad de flyktingar gör som kommer till Sverige gör rent numeriskt. Om vi tar bort de ekonomiska lycksökarna, pratar vi alltså om en myggfis i motvind. Huruvida andra länder i EU vill ta emot flyktingar, alltså de riktiga flyktingarna som kallas kvotflyktingar, är just deras sak.

Slutligen kan man ju med världens näst högsta skatter, illegala immigranter som kallas papperslösa, och EU-migranter, fundera på vad det finns för incitament för dem att vilja betala skatt. Det är dyrare för den som anställer svart samt svartarbetaren får mindre lön. Enligt riksdagens beslut har ju illegala immigranter rätt till billigare sjukvård och tandvård än svenska medborgare som betalar skatt.  Kanske har hr. Wolodarski har månne visioner om att asfaltläggarna (på nysvenska ”campare”), ska betala för nedskräpningen de gör för att de har en skattsedel, eller prostitution ska ses som ett yrke, avdrag ska få göras för vapen och ammunition vilket behövs i gängbrottslighet, eller tiggarna (på PK-korrekt nysvenska; ”EU-migranterna”), ska redovisa inkomster, betala skatt och betala sociala avgifter? Kanske hr. Wolodarski vill ta reda på "EU-migranternas" arbetsgivare för att få inkomstuppgifter till skatteverket?

Nej, det är riktigt hr. Wolodarski; ”Migrationen kan inte tänkas bort.”.  Den är och har varit det största misstaget i svensk modern historia. Men det finns uppenbarligen än så länge alltför många som ännu inte har fattat att så är fallet.