fredag 15 januari 2016

Buss till Rosenbad


Läste om en kul grej i Tyskland. En ort hade ruttnat ur på att man tilldelades mer ”flyktingar” än man kunde ta emot, så man satte överskottet på en buss och skickade dem till Berlin för Merkel att ta hand om.
I detta land har vi enligt grundlagens första paragraf kommunalt självstyre. Men man har alltså hittat på någon ny lag som tar bort detta självstyre. Vad ännu värre är, är att en statlig myndighet, migrationsverket, sätts över vad som stipuleras i första paragrafen i grundlagen. Vi har tidigare sett hur partipiskorna viner mot kommuner vilket i sig borde vara ett rent brott, men nu ska alltså statliga myndigheter ta över beslutanderätten för kommunerna, vilket är ett direkt brott mot grundlagen.
Vi har sedan många år den kommunala skatteutjämningen, som var en direkt följd av den migrationspolitik den regering som då hade makten – kommuner som ”tog sitt ansvar” skulle få pengar av de som inte gjorde det. Denna skatt kallas idag Robin Hood-skatten, och har inneburit att kommuner som sköter sin ekonomi får pengarna konfiskerade. Kommuner som inte sköter sin ekonomi vet att det kommer pengar från ovan i alla fall. Detta var en direkt konsekvens efter byggandet av miljonprojektsområdena (som idag är no-go för svenskar). Ingen har alltså anledning att anpassa utgifter efter intäkter. Redan denna lag (Robin Hood-lagen), var ett direkt avsteg från grundlagens intention.
Som det ser ut idag ställer jag mig frågan varför vi över huvud taget har kommunala val och kommunpolitiker. De kan ju lika gärna ersättas av statliga myndigheter lokalt.
Men i Tyskland har man modet att sätta ”flyktingar” på en buss till Merkel i Berlin. Man har sin region, sitt område, sin ort och man blir helt enkelt förbannad över ett problem man varken förorsakat eller vill bekosta.
Tror någon det skulle kunna hända i Sverige? Glöm det, en buss med ekonomiska lycksökande ankarmän som dumpas vid Rosenbad för Löfvén att ta hand om som direkt vållande. Men tanken är inte orealistisk, och rätt kul med hänvisning till grundlagen.

Men om vi nu har kommunalt självstyre. Varför meddelar inte kommunerna hur många flyktingar (riktiga flyktingar från UNHCR, kvotflyktingar) man är villiga att ta emot på årsbasis till migrationsverket?
Därefter är det bara att summera, meddela UNHCR hur många det blev, och det är antalet man tar emot. De ekonomiska lycksökarna som smugglat sig genom hela Europa kan hänvisas till första EU-land de satte fot i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar