onsdag 17 februari 2016

Medias nya taktik

I första läget vet vi ju att media skulle mörka brottslighet relaterat till invandrare, och framhäva positiva saker. Men det var länge sedan och vitpixling av bilder eller lyckliga invandrarfamiljer i myssoffan funkade ett bra tag. Svammel om att Sverige behövde invandringen och att alla som kom hit var högutbildade funkade även ett tag


Men verkligheten och i synnerhet användningen av internet spräckte propagandabubblan.


Sedan har man provat ett antal propagandaknep, som att hänga på SD-politiker rasistkopplingar, nysvenska, dölja kostnader, kriminalitet och problem understött av hemska bilder på ”flyktingar” som kanske drunknat i Medelhavet.


Alla vet att prio ett för regeringen är att förse migrationsverket med pengar, och vartenda öre de vill ha får de, som en följd av den vansinniga flyktingpolitiken. Media har givetvis inte lyft ett finger för att ifrågasätta detta, och man håller fortfarande flaggan högt och menar att det är riktiga flyktingar som kommer hit trots att de fått betala för att bli smugglade, hundratals mil, genom hela Europa, och sedan bara dyker upp i det lilla landet i norr Sverige. Redan här rök hela definitionen av flykting, alltså en person som flyr desperat för sitt liv.


Alltså är hela historien mycket pinsam för alla och inte försvarbar. Nu verkar det som media har insett att de kämpar helt utan argument, med en tilltagande invandringsrelaterad kriminalitet, astronomiska statliga kostnader och mycket annat. Man har provat alla gamla propagandaknep man lärt sig från DDR-epoken. Nu verkar det som det nya draget är att bara lägga locket på så finns inte problemet. Det verkar som man helt enkelt censurerar alla invandringsrelaterade problem som sexbrott, gängkriminalitet och alla kostnader. Det är antingen vardagsmat och så vanligt att det inte har något nyhetsvärde, eller kanske saker som du lille medborgare inte ska känna till. Alla kan ju idag läsa mellan raderna när ett brott är invandringsrelaterat, det har man lärt sig de senaste åren. Ok, två exempel: ”Jägare skottskadad i Värmland”, och ”Polisbil uppeldad i Tensta”. Det var inte så svårt, eller hur?


Det verkar helt enkelt som media har bestämt att totalt dölja alla problem och kostnader som är relaterade till invandringen. Det är debatter man inte kan ta och inget försvar finns. Så ”locket på” verkar vara nästa fega taktik av media.


Så lille medborgare, vi ser nyheter om vilka som kommer delta i Let’s Dance, olika galor, Silvias nya hattar, en massa sport, kultur och skrämmande nyheter från andra länder. De sistnämnda är jättebra eftersom de automatiskt berättar hur bra och säkert det är i Sverige. Alltså, generellt som flyttar fokus från saker i alla fall jag, tycker är mycket mer relevanta som migrationspolitiken och kostnaderna för denna. Jag tycker det är förbannat viktigt att svenska kvinnor inte blir gruppvåldtagna av importerade män, och när så sker är det en nyhet, och gärningsmännen ska tas fast, straffas ordentligt och utvisas.


Idag betvivlar jag att ens brutala gruppvåldtäkter nämns i media. Tystnad är bättre – kanske är de så vanliga att de inte har något nyhetsvärde…
Som jag många gånger påtalat, propaganda är lika mycket vad man berättar som vad man inte berättar. Ett problem media inte berättar finns ju inte, eller hur?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar