fredag 8 april 2016

Stäng kranen

Det är liksom lite kul att se artiklar som denna (länk). Någon professor, Jonas Hinnfors anser att SD inte har någon integrationspolitik. Nu är jag ju inte talesperson för SD, och kan bara anföra mina egna åsikter. Men hans slutsatser ter sig rent larviga. Det är nämligen så att det duggar nya förslag om hur invandrare ska integreras och man skapar jobb ur tomma intet och en massa andra dumheter från hela sjuklövern. Det är klart att man är desperata och tvingas både ta pengar från det riktiga biståndet till flyktingar (runt 30% vill jag minnas) samt allokera allt större del av statsbudgeten till migrationsverket. Det finns inga pengar till något annat, man kan glömma mer pengar till försvaret eller till polismakten. Landstingen går på knäna och kommuner som ”ställt upp” likaså.
Denna och tidigare regering har alltså ställt till stor skada för landet och vidare enorma kostnader. Migrationsminister Morgan Johansson drar ovanpå detta samma kort som Angela Merkel; ”Vi ska klara det” (
länk). Var är snacket om berikning och att Sverige behöver invandringen? Var finns jobben?
Nu är det givetvis så att det första man måste göra för att ens kunna närma sig problemet hur man ska integrera människor i detta land är givetvis att stoppa det vansinne som pågår. Vi kan torka vatten på golvet i all evighet med runt 60 miljoner riktiga flyktingar i världen samt majoriteten av de som bara kommer hit för en bättre levnadsstandard, vilket är uppskattningsvis 95 %. Vi måste alltså i första läget stoppa tillflödet för att sedan kunna agera. När ett badkar rinner över stoppar man tillflödet först, sedan rättar man till problemen. Man måste först torka på golvet och sedan släppa ut vattnet till dess nivån i karet är passande.
Man kan inte ha översvämning som nu och påstå ”Det här klarar vi.”, som Morgan Johansson gör. Ej heller anklaga familjemedlemmarna för att de inte har svampar, trasor, och annat som behövs för att få bort vatten på golvet. Ok, liknelsen är enkel men mycket relevant.
Som läget är för tillfället försöker man torka så gott man kan på golvet och kommer med olika förslag om hur man ska korka till tillflödet med papper och annat, och professorn anklagar SD för att man inte kommer med förslag med andra förslag annat än att i första läget stänga kranen.
Egentligen är det ju ganska trevligt att ha ett problems lösning, men sekundärt och irrelevant att inte kunna presentera alla lösningar orsakade av problemet, eller hur professorn? Hur man bäst får bort vatten från ett golv kan vi diskutera om man först stänger kranen, eller hur?

1 kommentar:

  1. Så länge som det går får man göra som kinesen på landsbygden,strunta i vad professorer och höjdare i huvudstaden långt borta hittar på.

    SvaraRadera