fredag 15 april 2016

Oraklet på Pensionsmyndigheten

Missa inte årets flummigaste spådom. Man kan läsa om den på denna länk.
Rubriken är givetvis helt PK eller vad säger man och rubriken ”Invandring stärker pensionssystemet men ger något lägre pensionsökning.”?

Det är alltså sådär 100 – 200. 000 personer som kommit hit de senaste åren. De flesta är lågutbildade och kan inte ett ord svenska. Tror någon att de kommer i arbete den närmsta framtiden? Vilka betalar deras uppehälle, mat och manga andra saker? Är det någon som är naiv nog att tro att ”Sverige behöver invandringen” eller att invandringen inte kostar enorma belopp.

Pensionärerna är just en grupp som nu är lidande av den sanslösa invandringspolitik som förs, och vi har fattigpensionärer som levt hela sitt liv i detta land, betalat skatt, hamnar på äldreboenden om de inte flyttas för att ge plats åt s.k. flyktingbarn. Pensionerna är en ren skam, sjukvården likaså och äldrevården. Personerna vi pratar om har helt enkelt rätt till en bra ålderdom – det får de inte. De har blivit tvingade att betala skatt för en god ålderdom och de får de inte. Regeringen borde skämmas men prioriterar varenda hitsmugglad kotte och alla deras anhöriga. Samtliga är bara ute efter en bättre levnadsstandard än i sina hemländer.
Men här kommer ett citat från artikeln : ” Enligt denna beräkning kommer avgifterna till inkomstpensionen öka stegvis för att år 2050 vara 1,7 miljarder kronor högre än utan asylinvandrarna, räknat i dagens lönenivå. För hela den beräknade perioden, 2017 till 2100 betyder det en förstärkning på 70 miljarder kronor. Systemet blir mer robust med andra ord.
Ok, i min bok är det 2016. Är det någon som kan göra trovärdiga ekonomiska kalkyler till 2050 eller 2100? Detta är ju bara trams eller rättare sagt beställningsverk för att medborgarna ska få bilden av att det finns ett ljus i mörkret. Ett barn som föds idag är alltså 74 år 2100.

Nästa citat: ”Utvecklingen av genomsnittsinkomsten utgör inkomstpensionens ”ränta”. Den räntan blir med andra ord lägre, vilket innebär att uppräkningen av pensionerna blir mindre än vad som skulle vara fallet utan asylinvandringen.”. Genomsnittsinkomsten förväntas alltså sjunka står det i klartext. Är det dags att skaka liv i de gamla teko-industierna igen och konkurrera med Sydostasien? I alla fall, grattis hela LO-kollektivet.
Ärligt talat hur kan sådant här trams nå förstasidan på DN? Eller är det så att det finns PK-orakel på Pensionsmyndigheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar