tisdag 5 juli 2016

Grattis, LO-kollektivet!


Men vad är enkla jobb? Lyssnade just på Annie Lööv och man avsåg komma med just enkla jobb för att lösa problemen med migrationen. Så vad är nu enkla jobb, är frågan jag ställer mig?
Först gick snacket om att det var högutbildade som kom hit och att Sverige behövde arbetskraften. Det kunde man ju ganska fort avskriva, baserat på att det var lycksökare från Etiopien, Somalia, Eritrea, Afghanistan och andra länder som knappast är kända för sin högteknologi.
Sedan kom den sanslösa flyktingvågen. Jag inräknar 244 tusen bara som ”flyktingar” 2014-15, antalet anhöriginvandrare har jag inga siffror på. Denna och föregående regerings uppfinningsrikedom för att dölja problemet med att man har hundratusentals personer som behöver försörjning, och att denna måste betalas av skattepengar, har snart inga gränser. Det börjar bli löjeväckande för att inte säga patetiskt att höra svenska sjuklöverpolitiker komma med nya idéer som enbart är kostsamma och pengar som förskingras av skattemedel. Först var det praktikplatser, sedan blev det instegsjobb eller ”prova-på-jobb”, nu ska det heta enkla jobb eller ”startjobb”.
Problemställningen är mycket enkel; det finns inga arbeten och i synnerhet inte för lågutbildade personer som inte kan prata svenska.
Vidare måste man fatta att politikerna inte kan skapa ett enda riktigt jobb samt att det finns en utträngningsfaktor. Den sistnämnda innebär att för varje jobb man subventionerar eller på andra sätt blir någon annan arbetslös. Detta pressar givetvis lönerna neråt.
Hamnarbetare, packare, kontorsbiträden, vaktmästare, nämner en centerpartist i Almedalen som exempel, följt av uttalandet ”…det är en jättelång lista.”. Man pratar alltså om att slopa arbetsgivaravgifterna vid nya anställningar. Det innebär alltså att det blir billigare att avskeda personer som har dessa anställningar idag, för att sedan nyanställa till lägre lön och slippa arbetsgivaravgifter.

Grattis, LO-kollektivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar