lördag 15 april 2017

20 bilar uppeldade


Nu gäller det att på alla sätt tona ned alla problem, kostnader och kriminalitet som invandringen orsakat – givetvis även i media. Nisse i Hökarängen ska bekymra sig om sport, kultur eller vad som händer utomlands.
Anledningen är mycket enkel, genom vad media berättar och extraherar ut som viktigt skapar man alltså en bild hos tittare och läsare för vad som denne ska bekymra sig om. Nisse i Hökarängen kanske även tror att om det sker något som han upplever viktigt så kommer media att rapportera om det. Men så är inte fallet; eftersom man har direktiv på vad som får publiceras eller inte. Skulle man tvingas, och för att upprätthålla någon trovärdighet gäller givetvis att ta bort alla kopplingar med invandringsrelaterade problem. Nysvenskan med diverse omskrivningar är ett rent måste, signalement utlämnas, platser beskrivs lite vagt och mycket annat för att dölja ett stort och reellt problem i samhället. Att som journalist i någon större tidning, ställa frågor eller kräva åtgärder vore att begå journalistisk harakiri.

Vi pratar alltså om avsiktlig och toppstyrd kampanj som pågått i många år. Eller kanske någon tror att nysvenska ord som EU-migranter, romer, papperslösa, återvändare, hatsiter, berikning, utanförskapsområden m.fl. bara har uppfunnits av befolkningen? Knappast.
Nu har man eldat upp drygt 20 bilar i ett garage i Malmö, givetvis i ett berikarområde (länk). Tror Ni riksmedia skriver en rad om detta? Inte vad jag kan se i alla fall.
Vi kan alltså tolka det på två sätt: Antingen är det ingen nyhet att 20 bilar eldas upp, d.v.s. det är nu så vanligt att det tillhör svensk vardag. Vi pratar alltså om miljonbeloppsskador bara avseende bilarna och man frågar sig hur många bilar man måste elda upp för att det ska bli en nyhet? 25, 50 eller100, räcker det? Den andra tolkningen är nog mer realistisk, vilken är att man tystar alla negativa nyheter som har med berikarområden eller invandringen att göra.
Ok, jag tjatar, men propaganda är ingen kort kampanj med affischer några dagar – det är en långsiktig påverkan på olika sätt. Både när det gäller vad man berättar och vad man avsiktligt väljer att inte berätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar