lördag 31 oktober 2015

Backspegel för Sahlin och Wallström

Wallström och Sahlin är tydligen eniga om att SD har ansvar för att det finns idioter som eldar upp flyktingboenden. Trots att SD givetvis tagit avstånd från detta.
Men det intressanta är just den koppling som de ser och som inte finns. Det är vad som kallas för ”guilt by association” men helt felaktigt. SD är inte ett rasistiskt parti, det finns inte ett ord som är rasistiskt i något som SD officiellt skrivit. De som är kända rasister eller uttrycker sådana åsikter blir uteslutna.

Däremot är man kritisk till den invandringspolitik som förs, vilket är något helt annat. Man vill begränsa invandringen baserat på olika parametrar, dels hur många vi kan och vill ta emot men givetvis även definitionen av ”flykting” och ”ensamkommande flyktingbarn”. Vidare har vi idag öppna portar för ”anhöriginvandring”, och ger personer som inte ens har rätt att vara i landet bättre sociala förmåner än medborgarna. Men ånyo; dessa saker är vad SD kritiserar, det är inte på något sätt rasistiskt utan enbart ifrågasättande av den politik som bedrivits och bedrivs.

Fråga dig gärna legitimiteten i det humanitära i att kanske hundra personer svälter eller fryser ihjäl i konflikters närområden och som är riktiga flyktingar, mot att samma belopp i stället går till att finansiera välbefinnandet för en person som med hjälp av flyktingsmugglare lyckats komma till just Sverige. Varuti ligger det humanitära? Vidare öppnar man för att ta uppemot hälften av det riktiga biståndet till att finansiera den sanslösa migrationspolitiken. Vi kan alltså förutsätta att det finns massor med riktiga flyktingar som svälter ihjäl, fryser ihjäl eller dör i brist på mediciner emedan regeringen finner det viktigare att lägga pengarna på myssoffor, iPhones, spelkonsoler och annat som ”flyktingar” bara måste ha eftersom de har så traumatiska upplevelser i bagaget.
Men att tala om migrationspolitik eller biståndspolitik och ifrågasätta dessa innebär tydligen att man för det första är rasist eller rasist light, d.v.s. ”främlingsfientlig”. Vad socialdemokrater väljer att titta bort från är deras egen rent rasistsiska historia. Däremot fiskar man gärna och givetvis efter alla kopplingar mellan SD, nynazister och högerextremister. Under hela efterkrigstiden och ända in på 70-talet var det makarna Myrdals visioner om folkhemmet, som gällde och ren rasism i första läget baserat på Herman Lundborgs vetenskap om folkraser, alltså ren rasism. Man steriliserade alla som inte passade in i det ideala folkhemmet och tillhörde lägre stående raser. Denna lag, steriliseringslagen, gällde från 30-talet till 1975, alltså under ett antal socialdemokratiska regeringar. Sterilisering var regel vid abort eftersom en kvinna som inte ville ta hand om sitt barn inte var värdig att få föröka sig, rent rasistiskt alltså. Man steriliserade runt 60 tusen personer under denna period, och du kan ju fråga socialdemokraterna om var de ursprungliga samerna har tagit vägen.
Så, det kanske är äldre ”old-school” socialdemokrater som eldar upp flyktingförläggningar. Jag vet inte, men med den rasistiska bakgrund socialdemokraterna har, är det sannolikt.
Så mot denna bakgrund kan man inte annat än ruska på huvudet åt att Wallström och Sahlin anser SD ha ansvar för att idioter eldar upp flyktingförläggningar (länk).
 

2 kommentarer:

 1. Fördelen med att ha "flyktingen" i Sverige istället för i olika närområden är att det erbjuder underbara poseringsmöjligheter.

  Volontärer delar ut nallar och bullar, journalister knåpar ihop snyftreportage, politiker hackar fram "människovärde" i en flödande mundiarré och alla inhöstar de likes från andra godhetsknarkare.

  Att sända några extra tiotal miljarder till UNHCR ger knappast några individuella likes.

  SvaraRadera
 2. Visst, min favorit är intervjuer med "flyktingfamiljer" som återförenats och har ett antal barn i myssoffan. Lekande lyckliga barn och föräldrarna leende. Det ger likes.
  Det man inte ser lider man inte av. Alltså kan man ta pengar från riktig flyktinghjälp till att finansiera vansinnet.

  SvaraRadera