fredag 19 november 2010

Ren censur

Det är helt uppenbart att massmedia censurerar vad de skriver, enligt dekret från myndigheterna. Att t.ex. skriva att tandläkarna ska fråga ut barn, och på så sätt används för att snoka i familjers privatliv tillåts inte. Det ska bara att acceptera, och ingen information om detta må publiceras. När det senare är ett faktum ifrågasätts det inte heller, och i synnerhet barntandläkare åläggs att rapportera till myndigheterna. Inte ett ljud om detta i pressen.

När sedan systemet som är i drift uppmärksammarman att det finns olika rapporteringsgrader från olika tandläkare och landsändar, och detta kommenteras av barnombudsmannen, eftersom täckmanteln till denna integritetskränkande verksamhet är att försöka detektera ”barn som far illa”. Detta skriver dagens DN om, men det går då inte vare sig att kommentera eller länka till den aktuella artikeln. (Läs mitt tidigare blogginlägg, detta är länken till artikeln).

Det går givetvis att både kommentera och länka till artikeln ”Vinterväder i helgen”, vilket är mycket viktigt att kunna. Man har till och med en fjantig omröstning där man kan rösta vad man tycker om snö och vinter. Men att lämna åsikter i form av kommentarer eller blogglänkningar, om ett integritetskränkande övervakningssystem som är i drift, går inte.

Detta är ren och skär censur, och dessutom begränsande av yttrandefriheten. Man bestämmer först vilka saker som får publiceras, och därefter om kommentarer ska tillåtas, och sist men inte minst om blogglänkningar tillåts. Det sista är nästan allvarligast, eftersom tidningen inte har det publicistiska ansvaret för det som skrivs i bloggarna.
Att selektera nyheter för att hålla medborgarna i okunskap, emedan man bara skriver om det man vill medborgarna ska informeras om kallas för rasterteknik i propagandavärlden. Medborgarna skapar sig på så sätt en felaktig bild av verkligheten baserat på den information de har. Ren påverkan på demokratin alltså. Att radera kommentarer, vilket man gjort i flera tusen fall, i synnerhet före valet, trots att dessa kommentarer varken stridit mot lagen eller de regler tidningarna stipulerat är ren propaganda. Bara PK-åsikter släpps igenom rastret. Detta ger en skenbild för läsarna av en yttrandefrihet som inte finns. Nu är man alltså i farten igen, nyheten är alltså inte att barntandläkare utfrågar våra barn och rapporterar till myndigheterna, utan att det är olikheter mellan de olika rapporterna. Kommentar och blogglänkningar tillåts givetvis ej.

Inga kommentarer: