söndag 30 december 2018

Barbaröd


Nu pågår alltså kohandel på högsta nivå. Förtroendet för Annie Lööf rasar och det är ju inte konstigt alls. För damen i fråga handlar det enbart att spela med de mandat man har för att på detta sätt uppnå makt. Vad man lovat väljarna eller egna värderingsgrunder skjuts åt sidan. Man vet ju att man kan snacka sig ur alla situationer, bara man inte blinkar eller sväljer framför kamerorna.


Givetvis är det även så att man kan anföra att Sverige måste få en regering som argument, vilket i sig legaliserar all kohandel man vill köra med. Det har snart gått ett halvår sedan valet och miljömupparna och Liberalerna skulle eventuellt åka ur riksdagen om det denna dag vore val. Centern skulle göra ett sämre resultat och SD ett bättre och sannolikt bli riksdagens näst största parti.


Detta fattar Annie och Jan Björklund. Det sista man vill ha är ett extraval, det spelar ingen roll vad kostnaden blir. Man måste göra det bästa man kan med de mandat man har och kommer att helt gå med på sossarnas politik.

Slutsatsen blir att ni som röstade på C eller L egentligen röstade på sossarna. Men det här är ju inget nytt fenomen. Historiskt vet ju alla att en blankröst eller en soffliggare är bättre än en röst på något av dessa partier. Att rösta på dem leder bara till politisk instabilitet och alla deras s.k. vallöften borde stämplas med ett ”bäst före”-datum som är dagen efter valet.

Politiker som Lööf och Björklund är typexempel på politiker som skapar politikerförakt. Lööf verkar spela huvudrollen i detta skådespel för galleriet, Björklund verkar ha en biroll men följer Lööf.

Men minns ni ett gammalt barnprogram som hette ”Barbapappa”? Där var det olika barba som kunde forma sig som de ville, filmernas tecknade modellera i olika färger. Nu har vi en rödhårig politiker som formar sig helt efter behov och omgivning, så mitt tillmäle till Annie Lööf blir ”Barbaröd”. Grattis!



Inga kommentarer: