tisdag 2 april 2019

Tack så förbannat mycket för att ni valde Sverige!


Detta är en artikel från 2015 men belyser dock hur Public Service (PS) gör propaganda (länk). Det intressanta är alltså inte vad man berättar, utan vad man INTE berättar. Detta har två sidor; för det första måste ”tusentals” givetvis sättas i relation till hur många som kom till Sverige i första läget. Om det kommer hit massor tiotusentals personer samma år snackar vi alltså en på tio, och om samtidigt invandringen ökat drastiskt är ökningen av ”välutbildade” en rent naturlig konsekvens av den ökade invandringen. Mycket enkelt att fatta.

Det är lite i backspegeln, men ändå intressant hur man greppat efter halmstrån för att legalisera den migrationspolitik man bedrivit. (länk och länk)Denna artikel även från PS, gäller i princip samma sak. Men vad man anser vara högutbildad är ganska relativt och vidare hamnar det givetvis om påstådda kunskaper, där den som uppger sin utbildning hävdar en sak, vilket givetvis är i dennes intresse för att få stanna i landet. Verkligheten må dock vara en helt annan, varför sakligheten och objektiviteten i dessa två artiklar är mycket bristfällig.

Men artiklarna kom alltså 2015, och innan den sanslösa flyktingströmmen kom och som politikerna inte satte stopp för. Dessa artiklar känns alltså som curlingsopning inför det man visste skulle hända.

Man ville alltså ge skenet av att alla som kom till detta land skulle få arbete bums, var högutbildade och det fanns ett behov av dessa på arbetsmarknaden.
Man kan ställa sig frågan om det är naiva journalister som trodde på det de skrev, eller om det handlar om styrd propaganda.

Jag är ganska övertygad om det sistnämnda. 

Det är alltså info från 2015, men vi ska inte tro att vi inte är utsatta för propaganda idag. I synnerhet när det gäller ett företag som hävdar att man tillhandahåller opartisk fakta, information och utbildning. Det är en ren grundtes när det gäller propaganda; man måste först proklamera att man vet bäst eller är just opartiska. Inte ett enda nyhetsmedia i hela världen hävdar att man ägnar sig åt propaganda. Tror du mot denna bakgrund att PS är det enda media i hela världen som kan detta, är det bara att beklaga din naivitet.

Men hur ser det ut idag? Man har insett att man inte kan kontrollera internet, men man vill givetvis censurera yttrandefriheten med att definiera det som inte passar för ”fake news”. Var gränsen går mellan ”fake news” och fakta är sedan givetvis helt oklar och ska bestämmas av politiker. Om jag denna dag skulle påstå att invandrare är kraftigt överrepresenterade när det gäller sexualbrott är det ”fake news”, detta eftersom Brå inte har kommit med någon statistik sedan 2005. Sannolikt kan man plocka in muppar som Jerzy Sarnecki för att dölja hela problematiken och den rena censuren är ett faktum.

Men jag har ju vid åtskilliga tillfällen efterlyst en utredning om kopplingen mellan brottslighet och utländskt ursprung. Den sista utredningen avseende detta kom 2005 och omfattade åren dessförinnan. Det var alltå 14 år sedan och statistiken i denna utredning är alltså ännu äldre. Men denna utredning gav vid hand att det rådde en mycket stor överrepresentation när det gäller sexualbrottslighet och ”utländsk härkomst”.

Sedan dess har man alltså, och i synnerhet de senaste åren haft en mycket stor invandring. Detta som vi vet att antalet våldtäkter och sexualbrott har skjutit i höjden. För något år sedan när frågan aktualiserades svarade regeringen att det var Brå som skulle bestämma om man ville göra en ny undersökning och ta fram ny och relevant statistik. Detta var givetvis en ren rökridå eftersom Brå är beroende av statliga anslag för sin verksamhet, och man kan inte hitta på nya utredningar utan politiskt godkännande. På nyheterna igår kunde man som en kort notis notera att Brå har fått i uppdrag (av politikerna) att komma med en ny utredning om detta men inte förrän 2021. Vi ser ånyo hur politikerna bordlägger ett problem man själva orsakatoch köper sig tid i tre år. Man kan tycka draget är smart, men det är oerhört genomskinligt. Alltså, varför ska det ta tre år att komma till någon man kan presentera? Varför kommer man inte med något konkret idag, alla vet problematiken? Varför ska man i tre år kunna svamla om att ”vi väntar på Brå:s slutsatser? Vi vet redan vad resultatet kommer att bli. Eller kanske kommer man hitta på sätt att frisera Brås:s resultat och hitta på nysvenska i massor under dessa år? Man kanske ska köra några solskenshistorier om flyktingar, vars familjer återförenats och sitter i sin stora myssoffa och är välutbildade akademiker. 
En klassiker just från media och PS.

Jag tänkte bara avsluta med denna text jag hittade i DN: ”En av de åtalade dömdes nyligen av hovrätten till sju år och fyra månades fängelse i ett stort, uppmärksammat narkotikamål. I det målet står även den andre mannen åtalad, men där pågår rättegång i tingsrätten, då han greps först senare. Båda nekar till brott. Offret avtjänar för närvarande också ett flerårigt fängelsestraff för grovt vapenbrott. Han har inte på något sett deltagit i utredningen och har meddelat att han inte har för avsikt att närvara vid den kommande rättegången.” (länk)


Välkommen till det nya Sverige! Ni vet Sverige har aldrig varit säkrare, ”Tack för att Ni valde Sverige” (Reinfeldt), och fundera lite på nedanstående statistik.


1 kommentar:

Tritonen sa...

Facit finns redan genom en privatperson som sammanställt våldtäktsdomar från de senaste åren, baserarat på tingsrätterna. Kolossal överrepresentation, kring 90%, om jag minns rätt. Och särskilt stor andel av vissa etniciteter.
Brå ska utreda "misstankar", vilket verkar egendomligt och krångligt. Jag förväntar mig inte mycket från Brå.