torsdag 17 maj 2018

De sjus gäng


Det var ju ett tag sedan jag skrev något på denna blogg, men jag drabbades av skrivklåda igen efter att en bok blivit tryckt.
En gång i tiden fanns ju ”de fyras gäng” i Kina. Nu har vi sju riksdagspartier som beter sig som amöbor och ingen kan egentligen säga att de står för värderingar eller ideologier. Kanske vänstern emedan deras ideologi är direkt död, och deras sympatisörer snarast grundar sig på rent missnöje, avund på de som tjänar mer pengar än de behöver och de som utnyttjar systemet för att tjäna pengar som t.ex. flyktingbaroner. Men i st.f. att angripa problemen som man själv varit delaktiga i att fatta, skyller man på de som hittat luckorna. Besluten som skapat luckorna har är man givetvis skuld till, men det berättar man inte.
Men övriga sex partier bedriver egentligen ingen politik. De anpassar sig efter ”läget” och fiskar väljare. Kan någon tala om skillnaden mellan dessa sex partier? Visst, miljömupparna sticker ut lite med sina verklighetsfrämmande miljöpåhitt – skatter på allt som inte passar för tillfället och en naiv tro att vi i detta lilla land kan påverka den globala miljön. Med ”för tillfället” avses påhitt som ändras efter vad någon inom partiet hittat på och vad man just för tillfället tror påverkar någon miljarddel av det globala klimatet. Hallå miljömuppar! Sverige är ett litet skitland med knappt 10 miljoner invånare, och gör mindre än en promilles skillnad för den globala miljön, vad vi än gör.
Resten av partierna är en grå massa, alltså Sossar, Moderater, KD, Liberaler och Centern. Centern har dessutom blivit någon form av miljömuppar i lightversion som redan nu röstar med regeringen på dåliga och undermåliga propositioner.

Det är alltså en total soppa av sju partier som mest jobbar på att fiska väljare med floskler. Givetvis anklagar man varandra för antingen förd politik eller förslag. Allt är sannolikt baserat på var inhyrda konsulter tycker och konsten är att titta in i kameror utan att blinka och verka trovärdig.
Så låt oss kalla dem för De sjus gäng.  De har ingen politik men gör allt de kan för att få medborgarnas röster. Röstar man på något av dessa sju partier har man ingen som helst garanti för någon som helst politik eller att löften infrias. En grå politisk smörja helt enkelt.

Låt oss hoppas att väljarna om några månader sanerar ut de värsta politiska flummarna och visionärerna ur ”De sjus gäng” från Riksdagen.

Inga kommentarer: