torsdag 4 februari 2010

Tack för senast

Rätt intressant artikel i SvD på denna länk; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aklagare-utreder-karnavfallsdumpning_4209475.svd


Man kan ju förutsätta att man vet ungefär var de dumpades, i en tidigare artikel snackade man om någon ”rygg” på botten utanför Gotland. Jag kan inte tänka mig att de bör vara så svåra att hitta med modern teknologi. Hittar man inget – finns det inga.

Man kan alltså hålla på och snacka om detta med ryssarna bäst man vill, det kommer att vara hemliga rapporter, förnekanden, politiska lögner, fler förnekanden, mörkläggning o.s.v. och man kommer aldrig få veta sanningen.

Men det är bara att leta upp skräpet, om det finns, bärga det, köra det till närmsta ryska hamn och skriva ”Keep your own shit” på behållarna. Vill de inte ta emot behållarna är det ju bara att ”tappa” dem i deras hamn.
Nävisst, man ska inte stöta sig med sin store granne i öst, precis som att man inte debiterade en spänn till Ryssland efter Tjernobyl. Men det var en olycka, det handlar detta inte om.

Varför ska vi bekosta en stor slutförvaringsanläggning i Forsmark? Det är väl bara att dra in i Finska viken och tippa all radioaktivt skit på ryskt territorialvatten. Man kan ju även hänga på en lapp; ”Tack för senast”.

Add: Och tänk vad märkligt----länken till SvD funkade inte, så då provar vi med DN; http://www.dn.se/nyheter/sverige/ryskt-karnavfall-utanfor-gotland-1.1039117

Inga kommentarer: