torsdag 1 april 2010

Inget nytt under solen

Här har vi två typexempel (och) på hur (v) och (mp) resonerar. Det är baserat på det enkla faktum att i deras begreppsvärld är människan till för samhället. Samhället är inte till för människan. Vi pratar om ren kommunism där de allvetande politikerna ska styra allt som människor får, och bör med piskor, morötter eller lagar.

Om man applicerar detta tänkande på de uttalanden som görs i denna artikel förstår man varför de uttalar sig som de gör. De bestämmer att det ska piskas med pålagor såsom trängselskatt, lapplisor, idiotiska parkeringsregler, dubbdäcksförbud, bilskatt, bensinskatter o.s.v. mot bilisterna eftersom det i deras begreppsvärld är bilåkande ont och ej miljövänligt. Det sistnämnda kan diskuteras ytterligare, men (mp) och (v) har en liten röd flagga mellan ögonen när det gäller alla typer av bil/lastbilstransporter. Nu har man alltså underlåtit att bygga ut behovet av vägar/leder runt Stockholm, och det blir givetvis desto dyrare när saken absolut måste åtgärdas. Så svaret miljöpartiet har, är att man ska dra på trängselskatter ytterligare, samt föra över alla pengar till kollektivtrafiken? Näe, inget nytt under solen eller i dessa rabiata mijötalibaners sinne.

Men sedan har vi frågan om varför inte politiker lever som de lär. Det verkar som vissa tror att de är någon form av samhällselit som inte behöver beakta varken sin egen ideologi eller enkla regler. Det känns igen från i princip alla kommunistiska länder. Partieliten står över vanliga medborgare.
Ett typexempel är just Yvonne Ruwida, som alltså tydligen gillar att åka taxi, vilket knappast kan anses vara miljövänligt, och ej heller redovisa sina kostnader å tjänstens vägnar. Detta samtidigt som hon tydligen var inblandad i budgetfrågor berörande hela Sverige. Det står en del om detta i denna AB-artikel. Det var ju ett tag sedan, men det är en rätt viktig principsak.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Titta på hur de åker dessa miljöpartister, taleskvinnorna åker volvo-suv den drar en till två liter milen. När blev det miljövänligt, nej ska de vara så miljövänliga så får de väl ta till häst och trilla. Nej, dessa sk miljövänner de lever inte som de lär, flyger och far land och rike runt. En flygtur som de gör så kan jag åka bil för resten av mitt liv och det skulle varken göra till eller från.

Detta sabla miljötänkandet har gjort att det snart är omöjligt att bo på landsbygden, såg nu att priset för 95-oktan var 13.45/l. Det blir bara dyrare och dyrare skulle vilket Gud förbjude denna rödgröna röra komma till makten, ja då är det bara att sälja av och flytta in till någon storstad som har kollektivtrafik för det finns inte här ute.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, förvånar mig inte ett dyft. De tillhör ju samhällselit, och har antingen "råd", eller så får skattebetalarna bekosta deras resande. Räkna med ett soppapris på uppåt 20kr/l om de kommer till makten.
Samtidigt har det ju kommit fram att FN:s klimatpanel fuskat eller har haft helt fel. Trots detta ska vanligt folk påtvingas pålagor för "miljöns skull". Förbaskat ljug - det handlar om att få mer skattepengar att kunna betala vallöften med.

Unknown sa...

Ni, både bloggare och kommentatorer, har missat att mp har en trafikplan för hur framkomligheten kan öka både för dem som åker bil, reser kollektivt och för näringslivets transporter. Samtidigt som trängseln och sårbarheten över Saltsjö-Mälaren minskar. Det är ju inte riktigt så det blir med Förbifart Stockholm - även om den ser läcker ut på kartbilderna så måste man ju tänka sig in i de trafikmängder som Vägverket beräknar för att få den riktiga bilden.

Kanske ni skulle orka sätta er in i sakfrågorna istället för skvaller?

Anonym sa...

Svar till Martin: Du hur ska vi bära oss åt där det inte finns några allmänna kommunikationer, hur ska vi ha råd att åka till jobbet? Nu vill jag veta hur du tänkt dig att det ska fungera?

Kom inte och säg att mp folket lever som de lär, för det är högkvalificerat skitsnack. De flyger och far även inom Sveriges gränser, där de i stället borde ta tåget. Så länge som vi skattebetalare pröjsar MP:s taxiresor då är väl alla nöjda och belåtna. Nej, inför samma regler för dem som för oss, de får själva betala sina resor till och från jobben. Är de ute på tjänsteresa så betalar de själva och kvittar sina kostnader med en reseräkning.

Som vanligt så lever politikerna inte i samma värld som oss vanliga, de lever och har levt i en skyddad verkstad allt för länge. Det är politikerna själva som har skapat det förakt som vi känner för dem, genom att leva ett glidarliv på våran bekostnad.