söndag 12 september 2010

Vem reducerar?

I dagens SvD anklagar Sahlin, Reinfeldt för att reducera ner den politiska debatten till lite och larvig nivå.
Men nu är det ju så att de politiska partierna, ja alla inom sjuklövern, för en i stort sett identisk politik, med vissa variationer mellan moderaterna och vänsterpartiet. Men de stora frågorna har man genereltt valt att sopa under mattan. Man har alltså i ett tidigt skede på denna valrörelse bestämt sig för vilka frågor man vill tjata om i media och nu är debatterna nere på petitessnivå, och därav Sahlins klagan.
Pressen har just fått de instruktionerna, d.v.s. att inte dra upp några andra frågor än de utvalda. Så även Public Servuice givetvis, som snällt gör som politikerna säger åt dem.

Men jag har två ämnen inför valet jag skulle vilja ha svar på, och vilka inte ens nämnts under hela valdebatten:

För det första, försvarspolitiken. Inte en kotte har debatterat denna under hela valrörelsen. Nu är det så att de senaste årtiondena har hela det svenska försvaret reducerats till ett rent skämt, och det kommer att ta tiotals år att bygga upp ett försvar värt namnet. Man har avskaffat värnplikten, och det verkar som det inte kommer finnas en kotte som vill utföra värnplikt för den larviga ersättning som utbetalas, och ej heller riskera att antingen tvingas hamna i en krigszon eller bli omlokaliserade i landet efter politikernas godtycke. Inte ens de förband jag har pratat med har någon pejling på vad som exakt gäller beträffande de som vill göra lumpen idag.
Man kan enkelt summera; det finns inte ett enda vettigt incitament för någon att bli militär. Det är dåligt betalt och utlämnat till politikernas nycker.
Alltså står vi där idag med ett försvar som är ett skämt och värre lär det bli. Det finns knappt en enda helikopter i hela Sverige.
Men inte ett ljud om detta från politikerna i valrörelsen. Jag tycker det är en viktig fråga, och det har jag rätt att tycka som väljare, men det finns inte en politiker som ens nämnt ämnet under hela valrörelsen.

För det andra; invandringspolitiken. Integrationspolitiken är sekundär. Det är som att konstatera att ett vattenglas är överfullt och det rinner över emedan man inte gör ett dyft för att stänga kranen. I stället ägnar man sig åt att snacka om hur man ska få vattenglaset att rymma mer. De som kommer med förslaget att först stänga kranen är klassade som främlingsfientliga och rasister, bara för att nämna några tillmälen PK-folket och PK-media ägnar sig åt för att legalisera vad man hållt och håller på med. Vidare står det alla klart att den politik som bedrivs kostar tiotals miljarder, lågt räknat. Samtidigt kan det knappast undgått någon hur illa ställt det är i alla miljonprojektområden med kravaller, skottlossningar, mord...v.v. fortsätt själv. Ska man få ording på denna soppa, måste man givetvis börja med att stänga kranan.

Och så kommer vi tillbaka till Mona Sahlins påhopp på Reinfeldt. Javisst är det skitnivåer om petitesser, helt riktigt, självvalt, och som det blir när man tar ner en valrörelse på denna nivå. Som man bäddar får man ligga, och de larviga hundralapparna som diskuteras skiter jag fullständigt i. Skillnaden mellan Alliansen och de rödgröna är som skillnaden mellan grått med lätt blåton, eller grått med lätt rödton.

Det handlar om landets framtida inriktning, inte om Lisa på snabbköpet får några hundra kronor mer i månaden i fickan. Så långt har Sahlin rätt, men svara svara på de viktiga frågorna som Ni sopat under mattan i st.f. att tjafsa om självvalda småsaker då!

Inga kommentarer: