tisdag 9 september 2008

Vad trött man blir...

Alltså på svenska politiker. Man kan i dagens SvD läsa om en munnhuggning mellan försvarministern Tolgfors, och Överste Pellnäs, på denna länk; http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1690483.svd

Grejen är ju den, att det kan inte har går någon förbi att svenska försvaret är ett rent skämt. Det borde kanske heta "lilla bromset" i stället, för det är väl ganska uppenbart att det inte har kapacitet att försvara landet mot en invasion. Snarare bromsa eller fördröja lite i 'skarpt läge'.

Man kan därvidlag ta del av det försvarministern skriver, och enkelt konstatera att han bara gömmer sig bakom politikersvammel, dylika undanflykter och tydligen okunskap. Det syns med all tydlighet om man jämför dennes argument gentemot överste Pellnäs.
Som vanligt, har man tillsatt en utredning, som ska lämna ett betänkande, som blivit försenat, som måste omarbetas av olika anledningar, och sedan måste man leta efter en 'blocköverskridande' överenskommelse i demokratins och bästa mjäkiga och svenska koncensusstil. Och när allt är klart behöver man inte göra ett skit eftersom utredningen hunnit bli gammal och man måste ta hänsyn till nya faktorer och det förändrade världsläget. Alltså dags att tillsätta en ny utredning, som ska komma med ett betänkande 20XX. Väl själv vad 'X' ska vara. Och vill det sig väl, har väljarna glömt vad man håller på med till nästa val, och man kan då focusera på miljöpolitiken eller något annat rent fjams. Varför inte någon "Nollvision" (stalltips)?(i)

Men det är klart...med den rykande färska FRA-lagen, kommer ju Tolgfors veta, långt innan en eventuell fiende ens kommit på tanken att anfalla Sverige, var och när anfallet kommer att äga rum. (i) Informationen därom kommer givetvis att gå helt okrypterad och via internet...(i)
Alltså tror tydligen Tolgfors att det finns då gott om tid att upprusta armén, flottan, och flygvapnet till någon form av standard värd namnet. Det gör man väl i en handvändning eller hur?(i)

Det var någon som sade; "Det finns inte ett land i världen som låtit nedrusta sitt försvar och inte blivit straffade därför". Kanske ska man tillägga att de senaste hundra åren har det varit mer krig och konflikter än någonsin i världshistorien.

Men Sverige är ju "neutrala"?...Javisst, och dessutom med byxorna nere, d.v.s. ett obefintligt försvar. Finns det något bättre sätt att inbjuda till ett angrepp?

Någon skrev att man borde tillsätta Pellnäs som försvarminister och sparka ut tomhylsan Tolgfors. Jag tycker det vore ett bra första steg, ge sedan honom ett antal miljarder till upprustning, han vet säkert att spendera dem bäst, inte utredande och svamlande politiker.

Nu orkar jag inte skriva mer. Jag skrev (i), för att indikera "ironi". Det brukar vara klurigt att uttrycka sådan på nätet.

Inga kommentarer: