lördag 14 februari 2009

Ett litet brev från Radiotjänst

Känner liksom för att ‘skriva av mig’, men kan inte komma på något bra ämne. Jag har ju spånat lite runt Nisses rabatter, och som ett brev på posten, dök just ett sådant upp. Från Radiotjänst i Kiruna.

De har kollat i sina ”register” och konstaterat att de saknar mig i sina databaser. Månne efter min blogg för några dagar sedan om Nisses rabatter, och lite info från FRA?
Brevet är en underbar blandning av ”gör som 9 av 10” (som betalar), flummeri runt hur bra SR,SVT, och UR är för dig, att de är helt oberoende, hot, och upplysning om att man ”enligt lag” ska betala TV-licens.

Jag är alltså dum och förstår inte det bästa för mig. All annan och farlig information ska jag passa mig för – får jag bara utbudet från Public Service (PS), behöver jag ju inget annat. Det är rätt, opolitiskt och har ingen farlig reklam.

För det första, är min åsikt att jag inte tycker om att rubriceras som dum som inte följer strömmen, och gör som alla andra. Ursäkta, men det här är mitt liv. Jag vill bestämma över det och fatta mina egna beslut. Jag står för mina beslut och har definitivt ingen övertro på politiker eller myndigheter som vet vad som är bäst för mig. Grundplåten, och som alla i detta land må fundera på är frågeställningen; Är samhället till för mig, eller är jag till för samhället? Jag tillhör de som menar att samhället är till för medborgarna, och som en konsekvens härav ifrågasätter jag att ’andra’ gör på ett visst sätt eller myndigheterna har beslutat vad som är bäst för mig. Tror man att man är till samhället, finns ganska skrämmande liknelser med myrstackar och rent kommunistiska stater. Ditt liv lilla medborgare, är värt vad staten bestämmer. (Alla kommunister/socialister kan inte skilja på samhälle, staten och samhälle, det är samma sak för dem.)Så bestämmer staten att du ska göra något för samhällets skull är det är bara att lyda. Dels för att du är en myra i stacken, och dels för att du inte fattar själv vad som är bäst för dig.
Sedan har vi ju påståendet om hur fantastiska och opolitiska och unika PS är. Det har jag bloggat om så mycket att jag inte ens orkar kommentera det idiotiska påståendet.

Och visst är det fantastiskt att PS är fritt från reklam, denna farliga påverkan som överallt bombarderar de stackars medborgarna till felaktiga beslut, på ALLA andra platser än just i PS.Hur dumma tror de medborgarna är? För det första skriver vi 2009, och ALLA är utsatta för reklam. Man kan ju kalla det sponsring när samma sak dyker upp i PS, och då är det tydligen mindre farligt…

Men, javisst är det lag att man ska betala PS-avgift. Ytterligare en sak som spär på mitt politikerförakt. Hur i h-vete kan de som är högsta beslutande organ i detta land tvinga medborgarna försöka tvinga desamma att betala något så förbannat korkat.

Inga kommentarer: