måndag 11 maj 2009

Piratkopiering ÄR lagligt

Jag kan bara dra slutsatsen att kopiering av upphovsrättskyddade verk måste vara fullt laglig.

Anledningen är inte att jag menar att artisterna inte ska få betalt, utan p.g.a. den paradoxala lagstiftning som finns. Det är uppenbarligen bestämt att Copyswede får pengar för varje försäljning av media på vilket det kan förväntas eller är möjligt att kopiera upphovsrättsskyddat material. Detta är alltså pengar som går till upphovsrättsinnehavarna via Copyswede eller?

Jag kan bara tolka detta som att lagstiftaren på detta sätt kompenserar upphovsrättsinnehavarna eller deras representanter, och därigenom är själva kopieringen laglig, eftersom man betalt rätt till piratkopiering till upphovsrättsinnehavarna vid inköpet av mediet som kopiorna lagras på.
Om någon hävdar att så inte är fallet; var vänlig förklara varför man ska betala dessa avgifter tas ut på lagringsmedia om de inte får användas till att lagra upphovsrättsskyddat material.

Vidare kanske samma svarare kan svara på hur mycket pengar Copyswede drar in varje år på denna avgift som ligger på alla media där upphovsrättsskyddat material är möjligt att lagra. Observera; därmed inte sagt att dessa medier nödvändigtvis används till denna verksamhet.
På denna länk till Copyswede kan Ni ta del av de avgifter som ligger på varje media med möjligheten att lagra material: http://www.copyswede.se/default.asp?ML=12171

Titta gärna runt på dessa sidor.

Jag vidhåller alltså; Om Copyswede tar ut avgifter på alla potentiella lagringsmedia för upphovsrättsskyddat material är alltså kopiering laglig och upphovsrättshavarna ersätts via denna avgift. Om så ej är fallet, d.v.s. att det inte är lagligt, ska dessa idiotavgifter bort omedelbums p.g.a. rent principfel i lagstiftningen.

Att domaren i rättegången mot TPB anklagas för jäv, som hävdas i denna artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2872161.svd, är knappast överraskande. Man har alltså fällt TPB, för att de gör möjligt det som folk redan har betalat för att få…

Addendum; sökte lite, och i årsredovisningen för 2007 plockade Copyswede in drygt 200 miljoner i "piratkopieringsavgifter". Snyggt va'

Inga kommentarer: