måndag 4 maj 2009

Hur lättlurade är DN?

Jaha, en riktig solskenshistoria! Alla trivs, allt fungerar och alla är nöjda i Herrgården. Det kan man läsa om i DN; http://www.dn.se/nyheter/sverige/satsning-pa-boendet-fick-livet-att-vanda-i-utsatta-herrgarden-1.857354.

Men låt oss nu fundera lite på historien bakom. Såvitt jag minns byggdes detta och en rad liknande områden i slutet på 60 och början på 70-talet, under Socialdemokraternas miljonprogram. Uselt byggda hus, fula som stryk och i massor. Sedan öppnande man gränserna och släppte in i stort sett alla som kunde säga ’flykting’ på något språk. När dessa sedan anvisades bostäder blev det givetvis så att de med samma kulturella och språkbakgrund samlades i vissa delar/områden. Detta skapar givetvis små autonoma områden som varken vill eller kan integreras.
Och desperationen stiger inom (s), för att inte underblåsa främlingsfientligheten eller att belysa vilka generalmissar man gjort tidigare. Alltså, låter man kommuninnevånarnas skatter via det kommunala bostadsbolaget pumpas in i området för att dölja sina misstag.
Javisst, vilken solskenshistoria! Knappt 50 miljoner och en liten invandrartjej som leker med en fotboll. Strålande journalistik – går man på vad som helst i DN?

Inga kommentarer: