tisdag 9 juni 2009

Kidnappa en metrolog!

Eftersom jag hittills skrivet en massa bloggeri om seriösa saker, kan man ju få skoja lite.
Det är ju så att de jämra metrologerna i denna artikel utlyser skitväder: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3035089.svd
och som lök på taxen: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3060721.svd

Det är givetvis metrologernas fel alltihop; de har bestämt att det ska bli skitväder, matat in det i sin dyra Norrköpingskomputter, och sedan med sadism visar sig i TV-rutan och njuter av att säga att lågtrycken står på kö för att komma in över landet.

Tycker de inte att det är nog med lågkonjunktur, avskedanden, krig och elände i världen? Det verkar vidare som de är maskopi med metrologerna i England, som har någon form av ’skitvädergenerator’, som skapar allt jämra skräpväder över hela Europa. Vi får överta alla jämra oväder från det hållet. Varför kan inte engelsmännen behålla skiten de skapar för sig själva? Eller något år skicka dem söder eller västerut?

Om detta är någon form av protestaktion över arbetstider, löner eller vad det nu kan vara från metrologerna, kan de väl låta det var storm, snö, hagel och drivis över Stockholm, så kommer nog regeringen skjuta till mera pengar. Varför ska vi som tredje part bli drabbade av denna konflikt om så är fallet, och just sommartid när hela den infrusna och soltörstande befolkningen så väl behöver lite värme och ljus. Är det för mycket begärt att få lite sol och värme några månader om året? Och var tog den efterlängtade globala uppvärmningen vägen? Har 'växthuseffekten' bytts ut mot 'iglooeffekten'?

Näe, här fodras drastiska åtgärder. Mitt förslag är att ta gisslan. Först måste man skapa någon radikal falang t.ex. ”Al-vädra”, ”Solbollah”, eller ”Sombrero luminoso”. Sedan är det bara att kidnappa någon känd metrolog, och vägra släppa denne till dess temperaturen varit över 25 grader i minst en vecka. Blir inte kraven uppfyllda blir den jäkeln offrad till solguden - det fattade redan Aztekerna för 500år sedan.

OK, någon som ställer upp?

Inga kommentarer: