lördag 18 juli 2009

Det är demokrati!

Vad gnäller alla för? Folkomröstning är ju den ultimata formen av demokrati. Dessutom har folkomröstningar i alla frågor en lång historia i Schweiz. Vill de rösta om minareter som man kan läsa om i denna arrtikel; http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3223765.svd, är det väl deras sak.

Eller kanske vill i ha det som i Sverige? Här fungerar ju demokratin.

Jag, lille medborgare är för dum för att kunna avgöra frågor – våra kloka politiker kan det bättre i Riksdagen. (Tack för Bodströmsamhället, FRA-lagen, att hela personnummerregistret är skickat till USA/NSA, ipred, och datalagringdirektivet)

Låt schweizarna rösta och sluta gnälla! Vill en majoritet förbjuda minareter är det schweiziska folkets vilja.

8 kommentarer:

Maximus sa...

Trivs ypperligt här i det demokratiska Schweiz. Låt mej även rekommendera den torrent som jag hittills har seedat över 300GB av sen i Maj:
http://thepiratebay.org/torrent/4905348

Mycket nöje.

Mvh

Ulmerkotten sa...

Hallå Marcus! Det förstår jag! Bodde i Staufen (Breisgau) en massa år - saknar det.

Liban sa...

Tja

Det handlar inte om demokrati när man så här utpekar ett folkslag för sin religion. Det är bara en parodi av demokratin.
Jag är ingen terrorist och fortsätter du/ni kalla mig det för att jag är muslim så kommer det inte att förra oss nånvart än en till Shoah där den här gången det är muslimer som kanske kommer att slaktas i läger.
Man ska inte glömma historien : Hade judarna gjort nåt annat än att vara just Judar?
Det är jätte allvarligt den väg man är på.

Mvh

doublecorona sa...

Yassin: Judar brukar inte förklarar heligt krig mot allt och alla bara för att de inte är judar. Judar har inte för vana att spränga sig på bussar, i pendeltåg, eller flyga in jetflygplan i skyskrapor. Islam och muslimer har fört konstant krig i 1400 år mot allt och alla, och slaktat ohyggliga mängder människor i Indien, Nordafrika, Europa och Asien - bara för att de inte var muslimer. Läser man historien, läser man Koranen och Haditherna så blir det glasklart: islam är som nazism och kommunism - aggressiva ideologier som har anspråk på världsherravälde. Muslimer borde rannsaka sig själva, sin ideologi (islam) och om de är tillräckligt kloka: överge islam.

Martin Gustavsson sa...

En omroestning foer dig min vaen. :-)
http://aktivdemokrati.wordpress.com/2009/07/19/ding-dong-eller-allah-oh-akbar-eller-inget-av-det-omrostning/

Ulmerkotten sa...

Yassin:
Det handlar inte om att förbjuda en religion. Det handlar om att inte tillåta religiösa byggnadsverk samt störande yttringar (böneutrop)som inte är del av landets officiella religioner.
Jag tror inte schweizarna har några som helst problem med att acceptera islam så länge det inte handlar om yttringar som är störande i form av minareter och böneutrop.

Det vore vidare kul att höra hur du definierade demokrati, om du inte anser att direkta folkomröstningar är demokratiska.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Den som vill kunna göra samma sak i Sverige borde skänka en tanke och kanske en röst åt Direktdemokraterna. Det är demokrati.