måndag 9 april 2018

Innerligt trött på miljömupparna


Man är minst sagt trött på miljömupparna och att de ska sitta med och påverka. Man ska ha klart för sig att den globala miljöpåverkan detta land är helt försumbar. Man hittar på flygskatter, höjer drivmedelsskatterna sanslöst och ska nu höja bilskatterna på minst sagt vansinniga grunder.
Man ska samtidigt veta att man importerar sopor i miljontals ton årligen till detta land som eldas upp och orsakar enorma utsläpp av koldioxid (länk). Men givetvis heter det att ”vi har inte nått våra mål när det gäller utsläpp.”. Att man eldar upp sopor från andra länder nämns givetvis inte, trots att detta står för en stor mängd utsläpp.


Vidare hittar man på olika förbud mot dubbdäck för att de orsakar ”partiklar” i luften. Med detta har jag två stora problem: för det första att det grova grus man strör ut på vägarna är det orsakar både vägslitaget och partiklar i luften. Om man strör ut vasst och grovt grus på vägarna och inte sand som tidigare är det en ren självklarhet att däcken på bilarna förstörs, asfalten slits, det blir stenskott och mängden partiklar i luften ökar drastiskt. Men allt är givetvis bilisternas fel och ska beskattas högre (länk). Det tragikomiska i detta är att den miljöpåverkan elbilarna har i sin framställning av batterier motsvarar runt 10.000 körda mil i första läget (länk). Kollektivtrafik är en helig ko.


Ett annat fenomen är att tunnelbanan i Stockholm har betydligt mer partiklar och farligare än finns på gatorna. Detta talar man givetvis tyst om (länk), och luften i Stockholm blir bara bättre (länk).


Men de svenska medborgarna ska ta på sig tagelskjortan i form av dåligt samvete, och bilisterna ska ytterligare beskattas, vilket i sin tur leder till transportproblem och kostnader i synnerhet för de på landsbygden och ökade kostnader för transporter generellt. Man uppnår inget, men vill framstå som något litet miljösamvete i världen. Hela problematiken känns igen från Palmes era då han ville framstå som världens lilla föregångsland med ”den svenska modellen” och visste som var rätt eller fel och skulle läxa upp världens stormakter och deras förehavanden baserat på sina egna värderingsgrunder.

Vidare är det så att man svänger hela tiden, och helt plötsligt kommer man på att en viss förbränningstyp när det gäller fordon är miljöfarlig, de som har dieselbilar ska nu utmålas som miljöbovar och beskattas (länk). Det skulle inte förvåna mig ett dyft om miljömupparna kommer på att dieselbilar om något år egentligen är mycket mer miljövänliga än elbilarna. Miljömupparna tror att medborgarna anpassar sig efter deras råd, rön och tyvärr även lagar, och byter bil lika ofta och gärna som skor, eller att man ta hem en soffa på bussen, spårvagnen eller tunnelbanan. Kanske ta den gamla soffan på cykeln till återvinningscentralen?

Man kan inte annat än bara bli förbaskat trött på miljömupparna deras lögner, mörkande och svängningar, för att kunna säga till sina barn att man gjorde vad man kunde för att ta "ansvar".

Inga kommentarer: