torsdag 21 juni 2018

De sju Trollflöjterna


Nu är det ju snart val, och desperationen inom sjuklövern stiger hela tiden för att fiska väljare på olika sätt. Inget konstigt eller nytt, så har det varit före alla val. Men det nya är att det var först en moderatledd regering som samarbetade med miljömupparna bara för att kunna blockera SD, och nu en sosseregering som har miljömuppar med ministerposter. Problemen man ställt till med under dessa år är allom uppenbara. Först hette det ”utmaningar”, detta ord blev sedan så urvattnat att alla fattade att det handlade om att rätta till problem man själva ställt till med. Men nu är det tydligen så att man spelar på att vi i detta land ska känna samhörighet, alltså något man själva effektivt torpederat för att rasera.
Jag hörde Löfvéns tal under Järvaveckan, och han och regeringen nödgas alltså outsagt erkänna att man ställt till enorma problem. Men det är givetvis så att man inte tillstår sina misstag, utan nu gäller det att spela på trollflöjten och måla upp visioner om framtiden samt lova enorma satsningar i framtiden. Givetvis spelar man på kortet att det är vi tillsammans
Nu fattar dock den mest klent begåvade att sossarna inte kommer att få egen majoritet i Riksdagen. Ovanpå det utlovar man givetvis reformer och enorma belopp för att lösa de problem man själva orsakat – men allt givetvis långt efter valet. Miljoner och miljarder utlovas men givetvis efter valet. Slutsatsen blir att man efter valet kan glömma alla vidlyftiga löften och det kommer att bli en statsminister som (för vilken gång i ordningen vet jag inte), säger ”...i den nu uppkomna parlamentariska situationen gäller det att ta ansvar för Sverige och samarbeta.”. Glöm allt vi lovade före valet alltså.

Men sossarna är inte varken bättre eller sämre än de övriga sex partierna. Alliansen lovar även allt de kan och är medskyldiga till de problem man förorsakat, för att inte säga direkt vållande. Varje parti har sina egna löften, premisserna är dock helt oklara. Vilka åker ur riksdagen? Vilka av Alliansens partier dagtingar med allt för att inte riskera nyval eller för att få vandra i maktens korridorer? Centerpartiet röstade nyss igenom ett rent idiotförslag i riksdagen mot Alliansen om 9.000 som fått avslag på asylansökan och ovanpå det har vi Decemberöverenskommelsen. Man spelar på en trollflöjt om Alliansens möjlighet att skapa en stabil regering. Vänstermupparna vill uppenbarligen förstatliga allt, och inget nytt från dem. Det är bara att titta på kommunisternas historia de senaste 50 åren så vet vi hur trovärdig deras politik är. Eller varför inte kolla på Venezuela eller Nordkorea? Jag fattar inte hur någon kan vara så naiv att man tror på det vänsterpartiet anför som argument. Men klaga på allt går bra.

Miljömupparna har egentligen en egen, och lägre klass när det gäller tankeverksamhet. Någon form av kombo mellan påhittad verklighet och att utöva politisk makt.
Nu tar vi det från början; Om nu detta lilla land med runt 10 miljoner invånare släpper ut lite koldioxid, vilket motsvarar en promille av den globala klimatpåverkan tror någon att straffskatter på energi, flygbränsle och annat har någon som helst påverkan globalt? Tror du det är du förbannat naiv. Tror du att alla världens nationer kommer att se Sverige som ett föregångsland är du förbannat naiv. Samtidigt importerar vi i Sverige varje år miljontals ton sopor som eldas upp här, koldioxidutsläppen törs ingen nämna så detta mörkar man. Men att spela på trollflöjten, ur vilken man kan höra att du lille medborgare kan göra skillnad eller vi måste ta vårt ansvar och visa världen att det är möjligt, fungerar för de mest naiva. Ånyo, detta är ett litet land – 10 miljoner invånare, och runt en promille av de växthusgaser som släpps ut kommer från detta land, rent patetiskt att alla miljöflumskatter miljömupparna hittar på ska ha någon som helst påverkan på det globala klimatet. Och lika patetiskt som att höra Björklund anföra att EU måste komma överens om en gemensam flyktingpolitik. Det kommer inte hända - det är bara att fatta.
Så det finns alltså sju partier som spelar på trollflöjten. Visioner om framtiden, tomma löften eller ideologiskt betingat.

2 kommentarer:

MagnusH sa...

Med den kraftiga befolkningsökningen i världen kan vi bli tvungna att öka koldioxidhalten i atmosfären för att kunna förse alla människor med livsmedel. Ökad koldioxidhalt medför nämligen att det växer bättre och att skördarnadärmed blir större.

Ulmerkotten sa...

Denna koppling kan du ju ta med Fridolin och Löfvin. Undertecknad passar på logiken.