torsdag 2 oktober 2008

Kommer snart här åxå...

Kommer snart till Sverige…jag ger det några år sedan kommer det att bli förbjudet att röka på allmän plats i Sverige.

Det ligger liksom i tiden, och är typiskt för Sverige. Men anknytning till mitt förra inlägg är det ett fall av ’storebror vet bäst’ och missbruk av demokrati.

För att göra en lång historia kort är det så att om man tänker som en socialist/kommunist, är det så att människan/medborgarna är till för samhället. Baserat på detta är den enskilde individens önskningar behov och intressen helt underställt samhället, vilket innebär att om samhället anser att du inte ska röka, får du inte det, för din egen skull, men du är för dum för att fatta det – det vet samhället. Välkommen till myrstacken! Du har ingenting att säga till om som person och individ, samhället vet ditt bästa. Vidare har vissa (socialister), väldigt svårt att skilja på samhälle och stat, men det kan vi vänta med till en annan gång.
Och hela historien blir givetvis den att man i vilket demokratiskt forum som helst kan förbjuda rökning, eftersom en majoritet inte själva är rökare, och ser ingen anledning varken för sig själv eller andra att röka.

Drar man även upp en ren lögn som man itutat medborgarna under ett antal år, som lyder; Rökningen kostar samhället XXX årligen.” Är det demokratiska beslutet solklart och bara att vänta på.
Hur kan jag då påstå att det är en ”ren lögn”, det vet väl alla varande en sanning?

Tja, om man funderar lite på saken är det ju först så att i första läget köper rökare cigaretter, vilka har en skog med skatter, en massa år, vilket ger en massa skatteintäkter. Sedan, diagnosticeras personen med lungcancer, och dör på 6-9 månader, inte speciellt dyrt sätt att dö, några månader på sjukhus, strålbehandlingar och lite cytostatika. Detta sker vanligtvis uppåt 60-årsåldern, och det kostar ju pengar eller hur, som är en ren belastning för samhället, eller hur? Visst, men alla dör förr eller senare, och det som verkligen kostar pengar är om en person lever länge på pension, och ligger på långvård eller liknande i åratal. Det gör inte rökarna…de tar ner skylten lagom vid tiden för pension ungefär, och på ett sätt som är relativt billigt för samhället.

Så myten om att rökningen kostar samhället pengar, är bara något som medborgarna har itutats i många år, och är nu en sanning. Det leder till att ickerökarna tror att de får via skattsedeln betala för rökarna, emedan det egentligen är precis tvärtom.

Så vad väntar man på här i Sverige? Alla vet ju ”sanningen”, här råder det demokrati, och Sverige vill ju alltid visa sig som bäst i klassen och vara ett föregångsland.[i]
[i]

Inga kommentarer: