söndag 7 december 2008

Rödgrön röra med ketchup...

Jaha, nu har Mona S. kommit överens med Björn, Maria, och slutligen Lars Ohly om att bilda en gemensam front för att mot borgerligheten inför valet 2010. Liksom ett vänster-miljöalternativ, för att få vandra maktens korridorer, av nöden påtvunget eftersom man nu sett att de borgerliga klarar av att samregera. Men visst finns det muppar i regeringen, men de viktiga sakerna fungerar såsom ekonomi, utrikespolitik och arbetsmarknad. Sedan om invandringspolitik, miljöflum och annat går lite hackat och malet spelar ju mindre roll.

Men nu ska man alltså fixa en vänsterkonstellation som för det första fokuserar på miljöflummet, det är ju snuttefiltar för (mp) och (v). Sedan kommer man få en ekonomisk politik som är som gjord för konflikter. Ohly vill väl socialisera så mycket han kan och kanske gå över till planhushållning..? (mp) skiter fullständigt i ekonomi bara det är miljövänligt, att sedan samhället tvingas tillbaka till ”häst och vagn” och hela industrin kan läggas ner är smällar man får ta. Kärnkraften blir väl snabbstoppad, och bensinpriset landar på 35kr/l för ”miljöns skull”. Och ovanpå detta ska alltså Mona stå vid ratten, med sitt bekanta sinne för ekonomi och pengar. Björklund sade visst att ”Ohly är alliansens bästa vän”, och visst kan det bli så. Men man kan filosofera lite över fördelningen av ministerposter och departement. (mp) är ju självskrivet på miljödepartementet, men var ska man placera Ohly? Ekonomi? Knappast? Försvar? Knappast Kanske som invandrar/integrationsminister, då skulle han ju inte kunna ställa till så mycket skada. Men bara att ha med honom på regeringssammanträden är som gjort för bråk och problem.

Redan pyttipannan med (s) och (mp), smakar säkert ganska illa. Ska man sedan hälla en skvätt (v)-ketchup på som dödar all smak är det nog bara att klassificera som oätbart och hoppas det finns något matnyttigt annorstädes och snabbt tillagbart. Det kommer att behövas.

Inga kommentarer: