måndag 9 mars 2009

Melodfestivalen

En riktig höjdare är ju Melodifestivalen och Public Service (PS). För det första är det ju så att man ska tillhandahålla kvalitetsunderhållning, Man prackar på tittare och lyssnare vad som är bäst för dem i ett antal kulturprogram och debattprogram. Allt ifrån analyser av böcker till debatter om korvens krökning. Vad man vet att gemene man ska veta och intressera sig för i kombination med nyheter som givetvis är de som du behöver veta och vinklade på det sättet som man ska tycka.

Och så finns det Melodifestivalen. Detta program har en särställning i svenskhet, idioti och pengastinnhet. För det första, bara grejen i att tävla i musik. Det är som att tävla i sport helt ospecificerat. Handlar det om bästa komposition, bästa text, bästa artist, bästa sångröst, bästa framträdande, koreografi, snyggast utseende eller den låt man tror kan slå bäst i Europa eller vad är det egentligen? Kanske den låt man tycker bäst om helt enkelt, eller varför inte försöka tolka trenderna i Eurovision Song Contest för att försöka få fram en vinnare?

Men här har vi en klockren mjölkko. Principen för detta kommersiella jippo emotsäger egentligen allt PS står för, men vad faen..? Massor med gosiga pengar att plocka in från telefonröstande muppar, och upp-haussande av alla deltävlingar över landet till en riktig riksangelägenhet.

Så hur optimerar man vinsten? Tja, det första är ju att se till att det blir så många bidrag som möjligt, kör cirkusen i en massa städer med en massa städer, och sedan se till att det blir så många delröstningar möjligt. Varje samtal kostar ca 4kr, och här gäller det att suga ur dum-mupparna pengar (är de så korkade att de betalar PS-avgift ringer de bergis åxå).

”Andra chansen”, var en riktig höjdare. Jag kunde inte hålla mig från att med mitt elaka och ironiska öga betrakta en del av eländet. Man har alltså ett återinval av de utröstade i en kvalifikationsserie där dum-muppar ska ringa in för 4 kr i varje kvalsteg, och du kan givetvis ringa flera gånger i varje omröstningssteg om du är riktigt korkad. Någon miljon eller så blev det om jag räknade rätt.

Om du nu är så korkad att du tror att PS tillhandahåller opartisk och opolitisk information, samt det du lilla medborgare behöver veta om omvärlden, samt den mängd ’nöje’ du behöver få dig till livs, ja, då står Melodifestivalen ut i ett krasst mjölkande av dig på pengar, när du inte vill se ”Flottans käcka gossar” för 17:e gången. Ring gärna flera gånger och rösta på samma låt i varje program, och hela vägen till den fantastiska Eurovision Song Contest.

Men, ’snälla, snälla’ låt mig slippa och koppla in din hjärna.

Inga kommentarer: