måndag 10 augusti 2009

En klassiker

Jaså?...Folkhälsoinstitutet har beställt en utredning om alkoholens farlighet. Och vad kommer den fram till i denna skrämmande rapport som publiceras av SvD på denna länk: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3331189.svd
Rent komiskt är även att kolla på de leende och skrattande föräldrarna i bildserien som intygar att man inte ska dricka en droppe under graviditet.

Givetvis att alkohol är skadligt - det man betalar för får man. Utredarna kommer alltid, av någon konstig anledning (ofta med ljus och lykta), fram till just den slutsats beställaren av utredningen vill ha. Man biter ju inte den hand som föder en… Lite svammel om betydelsen av olika utredningar som man selekterat bland, m.m. och statistik. En klassiker.
Sedan kommer nästa steg: ”Det är vetenskapligt bevisat att….”, eller ”Det är statistiskt bevisat att…”

Jag bodde i Tyskland ett antal år, och man ansåg att det var bra med ett eller några glas rödvin per dag för gravida för blodbildningen. Den stad jag bodde i fanns långt innan Birka, låg mitt i ett vindistrikt, och jag finner det märkligt om någon inte kommit till samma slutsats som Folkhälsoinstitutet; d.v.s. att det är farligt med vindrickande under graviditet, på drygt 1300år.

Kaffe däremot var nästan förbjudet. Ok, Tyskland har i det närmaste 10 gånger fler invånare än Sverige. Men de kör som idioter på Autobahn - här i Sverige vet vi minsann allt! Fattar inte tyskarna sitt eget bästa? Va?!!! De har ju inte ens en Nollvision! Idioter!!

Är det förresten någon som minns larmrapporten om carcinogena ämnen i friterade produkter, som kom för kanske fem år sedan? Nähä…Men det var ju sanning då…vetenskapligt bevisat.

Men det är klart här i Sverige vet vi ju alltid bäst! Folkhälsoinstitut och utredningar galore! Någonstans måste man ju plöja ner skattepengar…

Skulle man bekymra sig om larmrapporter och allt myndigheterna kommer med, skulle man antingen dö av tristess, eller svälta ihjäl.

Inga kommentarer: