söndag 9 augusti 2009

Från en myra i stacken

Jag har tidigare bloggat en del om trafik och den hysteri som råder i Sverige runt hastighetsbegränsningar. Man har lyckats indoktrinera medborgarna till att slaviskt följa hastighetsskyltarna och helt koppla bort sin egen bedömningsförmåga och intelligens. Det fattar du väl ”lille medborgare” att du kan skada dig om du kör fortare än vad det är skyltat. Ren idiotförklaring av den enskilde bilisten.

Inga bortförklaringar hur logiska de än må vara duger; ”Jag körde en Ferrari, det var söndagsmorgon, perfekt väglag, inte en kotte på vägarna, och jag har kört 10 år på Autobahn.”
Nix…står det på skyltarna vad som gäller ska man koppla bort all logik.

Du ska vara en ren idiot som spenderar halva tiden med att titta på vägbanan och andra halvan på hastighetsmätaren. Råkar nålen visa 5km/h över lagstadgad gräns ska du få ’nära-döden-upplevelser’ och få dåligt samvete.
Hela grejen är så jämra idiotisk, och jag är fascinerad över hur man genom mångårig propaganda lyckats få medborgarna acceptera sådant här och blivit pacificerade idioter, som upphört tänka.

Och nu har man hastighetskameror – manicker som precis som skyltarna inte tar någon som helst hänsyn till förutsättningarna. Storebror på pinne, och vad värre är, med en budget.Precis som parkeringsböterna i t.ex. Stockholm, handlar det inte ett skvatt om trafikfara, hindrande av andra eller något annat logiskt – det handlar rent krasst om att plocka in den mängden pengar som är beslutad i budgeten. Ska man bötfälla ett visst antal bilister per år är det så, fattar du inte det lille medborgare? För din egen skull givetvis, du är ju för korkad för att kunna bedöma hur fort du borde köra.

Storebror vet det, det står på skyltarna. Och du vet – olyckan kan vara framme. Huu...

Så nu ligger man lite över budget, som det anges i denna artikel i SvD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3329793.svd
Alltså, är scoopet att man kommer stänga av en del kameror ett tag. Tack storebror! För det handlar ju inte om trafiksäkerhet, utan bara om budget och pengar, eller hur?

Välkommen till myrstacken! Du är korkad och bara till för samhället, samhället är inte till för dig. Du kommer alltid ha fel, samhället har aldrig fel.

För din egen skull lille medborgare, blir det snart lag på att du har en GPS i bilen som automatiskt rapporterar till polisen när du kört mer än vad som råkat stå på skyltarna.

1 kommentar:

Ulmerkotten sa...

Nähä, inga kommentarer...

Ok, då kastar vi in en brandfackla.


Vad jag har funderat på är hur i helvete svenska medborgare kan acceptera fartkameror. Är de dumma, indoktrinerade eller bara likgiltiga?

I Frankrike finns inga fartkameror - de blir nerkörda. Men i Sverige, och utplacerade på platser där de är minst motiverade, d.v.s. där det inte finns en kotte och är spikrak väg, placerar man dem för att 'fånga så många som möjligt'.
Där jag bor finns det en raka som man avvänt att köra upp plan från. Där är det 90, och sitter en kamera. Logiskt va'?

Trafiksäkerhet my ass! Pengar, budget och svammel är vad det handlar om lille medborgare.