tisdag 25 augusti 2009

Jaha...en nyhet, minst 20 år gammal

Sverige är alltså ett land vilket är i en lågkonjunktur. Skolorna är usla, sjukvårdsköerna långa, pengar skickas till EU i massor, och folk blir avskedade i tusental.

Men samtidigt är det så att SIDA sedan länge skänkt pengar till palestinierna. När det började vet jag inte med redan under Olof Palmes tid, skänkte man pengar, och dåvarande utrikesministern, Sten Andersson, var riktig bundis med styrelsen för PLO.

Sedan dess verkar det ha rullat på, och man kan givetvis ösa ut den svenska kassakistan till förmån för palestinierna. Givetvis heter det inte gåvor, utan ”samarbete”, vilket låter som det är något ömsesidigt. Jag vill minnas att man samarbetade iväg 350-380 miljoner av svenska skattepengar 2007, och 2008 har man tydligen samarbetat iväg drygt 450 miljoner, vilket man kan se på denna länk; http://www.sida.se/Svenska/Lander--regioner/Asien/Vastbanken-och-Gaza/Samarbetet-i-siffror/
Under denna period, alltså från Olof Palmes tid och framåt har man samarbetat iväg pengar, och under samma tidsperiod har det varit en hel del väpnade konflikter.

Eftersom jag varit med under hela denna tidsperiod, har jag kunnat konstatera ett tydligt mönster; palestinierna har skickat raketer in i Israel, eller på andra sätt ställt till trassel vid gränserna. Därefter har Israel svarat med vanligen regelrätta stridskrafter. Sedan har det varit lugnt ett tag, och det har blivit samma visa igen. Så har det i princip hållit på, och varje gång israelerna gjort ett större angrepp, har detta givetvis fördömts, i synnerhet under (s)-regeringar.

Så min fråga är, ska man skänka pengar till organisationer som håller på detta sätt och definitivt inte är intresserade av fred eller fasta gränser? Under hela perioden har alltså de styrande palestinierna inhandlat vapen, för att avsiktligen angripa Israel, samtidigt som Sveriges skattebetalare samarbetat iväg miljardbelopp. Man får bara (och kan bara), hoppas att svenska skattepengar inte direkt finansierat köp av vapen. Men det spelar mindre roll, eftersom de styrande palestinierna samtidigt tagit emot samarbetespengar som de har köpt vapen med andra handen. De räknar alltså med att från Sverige få skattepengar samtidigt som de köper vapen. Vapen är alltså viktigare än de egna folket, vilket säger en del om deras fredsvilja och mentalitet.

Mot denna bakgrund är det inte speciellt svårt att sätta in Aftonbladets artikel i sitt sammanhang. Och det är knappast någon nyhet i SvD (http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3403443.svd), att svenska skattepengar går till antisemitiska verksamheter. Det har de gjort i mer än 20 år.

Inga kommentarer: