söndag 3 januari 2010

Flyktingbarn - krasst ekonomiskt

Jag läste en artikel av Billström, i vilken han givetvis som vanligt passade på att skäppa lite skit på de rödgröna, och sedan försvarade han den invandringspolitik han fört. Men det nya var att han skulle framgent prioritera arbetskraftsinvandring.

Men hur stämmer det överens med den politik han fört de senaste åren? Svaret är inte ett dugg.Låt oss ta ett exempel; invandringen av s.k. ensamkommande flyktingbarn har de senaste åren ökat lavinartat de senaste åren, och det enda han har gjort är att låta partipiskan vina för att dessa ska beredas plats i kommunerna. Men samma lavinutveckling har anhöriginvandringen ökat, Billström har uppenbarligen inte rört ett finger.Så man frågar sig om de ensamkommande flyktingbarnen (2400st år 2009), är någon form av arbetskraftsinvandring.
För det första kostar varje ”flyktingbarn” staten minst 1.2miljoner per år. För det andra kan man kanske räkna med att det kommer ta ca 5år innan de kan få ett arbete, och vi är då uppe i minst 6miljoner kronor.
Om man från detta sedan börjar räkna hur lång tid det tar innan de 6 miljonerna återbetalats, och man förutsätter att personen i fråga betalar kanske 200.000kr i skatt per år snackar vi om minst 30år. Därtill ska man givetvis lägga att märkligt nog hittar ofta dessa stackars ”barn”, anhöriga som kommer hit som ett brev på posten. Dessa måste givetvis åxå försörjas, så vi kan nog lägga på sådär 20år till innan denna invandring blir en lönsam historia för staten.

Slutsatsen är, att eftersom nu dessa flyktingbarn är 14-18år, hinner de gå i pension innan det blir en lönsam historia, rent krasst ekonomiskt.

Inga kommentarer: