onsdag 30 december 2009

Ta debatten och ni är rökta

Men de två stora problemet har artikelförfattaren av denna artikel http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/krav-sd-pa-svar-om-hela-politiken_4009073.svd
missat.

För det första är det inget problem för SD att hitta finansieringspengar för en ekonomisk politik. Det är ganska enkelt – den invandring som idag tillåts kostar enorma summor. Alltså är det bara att finansiera vad katten som helst med dessa pengar och bjuda över dagens etablerade partier. Så det går inte att ta en debatt med SD och försöka utmanövrera dem ekonomiskt. De kan helt enkelt lova mer än alla andra utan några som helst finansieringsproblem.

Idag går t.ex. debatten het om de stackars ”ensamkommande flyktingbarnen”, och förutom att vi pratar om ren organiserad människosmuggling, alltså inga stackars ”flyktingbarn”, är kostnaden enbart för de som kom under 2009 ca 3 miljarder. Varje ”flyktingbarn” kostar ca 1.2 miljoner per år, vilket man kan enkelt räkna ut med de siffror som anges på Migrationsverkets hemsida på denna länk; http://www.migrationsverket.se/info/428.html.
Problemet är både att denna ström inte minskar, samt att vi pratar om kumulativ effekt för varje s.k. flykting som kommer till landet. Hur stor kostnaden är för hela flyktingströmmen till detta land är vet jag inte, men vi pratar definitivt i tiotals miljarder. Minst 95% av de som kommer till detta land gör det för att få en bättre levnadsstandard, de är inte flyktingar i ordets mening från krig och andra problem.

För det andra är att inget av de etablerade partierna kan skilja på sak och person. Hur många flyktingar ett land anser sig kunna ta emot är en sak, vad man tycker om personerna och deras kultur är en annan. Personligen har jag inga problem med personerna, men däremot med flyktingpolitiken. Man behöver alltså inte vara rasist för att anse att detta land tar emot för många ekonomiska flyktingar. Problemet är att man sedan sent 60-tal i massmedia och från politikerna gjort allt man kunnat för att sudda ut skillnaden och de senaste åren har det börjat te sig rent larvigt. Det man proklamerat är att om du vill minska ner invandringen till detta land är du rasist, eller ännu hellre nazist. Man har jobbat hårt på att göra denna liknelse och SD har nu den helt riktiga åsikten att det rör sig om två olika saker.

Det är alltså inte konstigt att de etablerade partierna i första läget inte vågade ta debatten med SD, de visste och vet mycket väl vilken soppa man ställt till med, och att en drastisk minskning av invandringen ger mycket stora ekonomiska tillskott. Ej heller är den invandringspolitik som förts och förs försvarbar, så det var bara att stoppa huvudet i sanden. Vi ett tillfälle provade man att ställa Maud Olofsson mot Jimmie Åkesson, med ett totalt platt fall som resultat. Senast såg jag något idiotförslag om att skapa ett ”antiparti” för att neutralisera SD. Rent skrämmande ur demokratisk aspekt. Den dagen Riksdagen börjar att ägna sig åt sådan verksamhet har hela det demokratiska systemet hamnat på sandlådenivå.

Vidare har vi problemet med kulturer, men det får jag avhandla någon annan gång. Skitsvårt faktiskt…men helt klart orsakat av politikerna och de öppna gränserna.

Slutkommentar som jag inte kan hålla mig från – SvD har som vanlig stängt av kommenteringen till artikeln. Först rensar man på allt som är kritiskt mot invandringspolitiken, sedan stänger man bara av. Man får vara glad om blogglänkningen kommer att fungera. Så mycket för yttrandefrihet och fri press.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är för sorgligt att se hur Sverige har utvecklats - när man väl får upp ögonen för hur politiker och massmedia i en ohelig allians faktisk LURAR svenska folket.

När föslag publiceras som syftar till att eliminera demokratiska val blir man nästan darrig på benen. Vart är vi på väg? Finns det ingen hejd på tokerierna? De skäms inte ens att öppet deklarera en sådan ståndpunkt.

Det ska bli intressant att följa valrörelsen för att se de etablerade partiernas undanmanövrer. Sen kan vi bara hålla tummarna för att de etablerade partierna får sig en rejäl näsbränna i valet.

Ulmerkotten sa...

Men det fiffiga är att eftersom SD inte har några Riksdagsmandat behöver man inte bekymra sig om dem. Man behöver inte ta några debatter eller något. Det gäller bara att tysta ner frågan och flytta fokus åt andra håll, trots att det är uppenbart vad som händer.
Här kommer nätet spela en stor roll, och den debatt som sker här kommer inte kunna tystas av de gängse partierna. Än så länge...