onsdag 2 december 2009

Bodström i gräddfilen

I denna artikel (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3879627.svd), kan man läsa att hr. Bodström tjänar mest pengar i hela Riksdagen. Egentligen inte förvånande eftersom har uppehåller fullt arvode där, men knappt visar sin näsa i Riksdagen. Ni vet, han har ju så många advokatuppdrag…uppenbarligen viktigare än att delta i Sveriges viktigaste beslutsfattande organ. När han inte orkar närvara, kvittar man bra ut honom.

Kanske någon arbetare tycker det låter lite falskt när han sjunger Internationalen på nästa partimöte. Alltså någon arbetare, medlem i Socialdemokratiska Arbetarpertiet, som inte taxerar drygt 2MSEK per år och kan komma till jobbet när det passar, eftersom andra saker är viktigare, och kanske även bättre betalda. Kanske samme arbetare även har en vision om att han bara ”måste” flytta med familjen till USA ett tag för att uppfylla en dröm, och få tid att skriva en bok.

Undrar förresten vad boken ska handla om? Hur DDR styrdes och privilegierna de styrande ansåg sig ha, varande viktigare än arbetarna…eller kanske om hur förbannat dumma och naiva svenskar är? Jag röstar för det sistnämnda.

Inga kommentarer: