tisdag 22 december 2009

Nu får det vara nog!

I en artikel med titeln ”Akut platsbrist för flyktingbarn” i dagens SvD (http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/akut-platsbrist-for-flyktingbarn_3978577.svd), kan man läsa att det är en stor ökning av ensamkommande flyktingbarn från framför allt Somalia och Afghanistan. Denna artikel är bl.a. undertecknad an Migrationsminister Billström och generaldirektör Eliasson från Migrationsverket.

I inledningen av artikeln utmålas bilden av att det rör sig om barn som flytt från krig och elände och ofta mist hela sin familj, därefter kommer samma historia vi hört tidigare d.v.s. att fler kommuner måste ”hjälpa till” med att inhysa och ta hand om dessa, eftersom denna flyktigström ökat lavinartat de senaste åren.

Vad vi har att göra med här, är ren vilseledande information. Inte felaktig, men man berättar inte vad det egentligen handlar om.

För det första ska man ha klart för sig att detta inte är några stackars flyktingbarn. Det handlar enbart om organiserad flyktingssmuggling. Det kostar ca 100.000 att bli smugglad till Sverige från dessa länder och detta sker alltså över dussintalet gränser, hundratals mil, och som gruppresor.
Märkligt nog har "flyktingbarnen" ej heller några giltiga identitetshandlingar när de kommer till Sverige. De har alltså lyckats ”fly” från Somalia, Afghanistan och Irak till Sverige utan giltiga identitetshandlingar.

För det andra är den övervägande delen pojkar, eller män, och ingen hävdar att de är över 18år, och därför klassade som ”barn”. Deras riktiga ålder går givetvis inte att fastställa.

För det tredje finner märkligt nog en stor mängd av dessa ”ensamkommande flyktingbarn” sina anhöriga efter att uppehållstillstånd beviljats. Som en konsekvens av detta har även anhöriginvandringen ökat lika lavinartat de senaste åren.

För det fjärde hotar man ånyo med lagändringar om kommunerna inte ”hjälper till” eller ”tar sitt ansvar”. Men lagändringar något som beslutas av Sveriges Riksdag, inte en partisekreterare eller en Migrationsminister. Att hota med ändring av kommunallagen och inskränkning kommunernas självstyre är enligt mitt tycke ett brott mot konstitutionen.

För det femte frågar man sig vilka som orsakat detta problem. Som jag ser det har alltså Eliasson och Billström inte uppmärksammat detta problem tidigare, vilket snarast borde betraktas som tjänstefel. Följaktligen är det ett problem de måste lösa, och ta fullt ansvar för, inte kommunerna. Men i desperation låter man partipiskan vina, såsom i fallet med Vellinge.

Man frågar sig alltså; är denna typ av organiserad flyktingsmuggling något som Billström och Eliasson tycker svenska skattebetalare ska understödja? Detta eftersom kostnaden både för flyktingarna och deras anhöriga är avsevärda belopp. Exempelvis betalar Malmö kommun 2000kr/dag och ”flyktingbarn” för att Attendo Care tar hand om dessa, och inhyser dem i Vellinge.

I artikelns avslutning finns texten: ”I välfärdens Sverige är det ovärdigt att inte kunna bereda dessa barn och ungdomar den trygghet och den omsorg som de behöver.”
Jag anser det inte ovärdigt att inte understödja organiserad flyktingsmuggling, som uppenbarligen görs på krasst ekonomiska grunder och med en stor prislapp för svenska skattebetalare.
Men det är klart, att lyckas få in "välfärdens Sverige", "ovärdigt", "barn", samt "trygghet och omsorg" i en enda mening, gör att floskelmätaren nästan slår i botten...eller kanske kommer upp i det röda fältet...?

2 kommentarer:

sanningssökare sa...

Hur är det möjligt att få ihop 100000-150000kr i Somalia.Varifrån kommer pengarna.
Kan det vara så i vissa fall att den organiserade brottsligheten sätter dem i skuld redan innan de lämnat sitt hemland.Citat Göran Persson, den som är satt i skuld är ej fri.Dessa flyktingar skulle då stå i stor skuld ,hur betala tillbaka dessa pengarna.Detta kan röra sig om lång tid som ofri då det handlar om ockerräntor.

Tell me what you got,private or public sa...

Inläggoch kopia från : http://klartexten.wordpress.com/2010/01/07/sluta-ljuga-om-flyktingbarnen/#comment-3720

Ja, det får vara nog , sluta ljuga om alla problem vi har med muslimer , för det är till största delen muslimer som ställer till all oreda i denna värld.
Titta på nyheterna 12 minuter.....det räcker. övriga 3 minuter handlar om kylan just nu.... som någon sportkommentator sa en gång....japaner, japaner, japaner överallt.....inget fel på japaner, jag har aldrig sett en japansk självmordsbombare, har ni ?... ( men dom kanske inte är identifierbara då ?? eller ) ....nu är det muslimer , muslimer , muslimer.....Snyggt jobbat av muslimerna. Muhammeds / allah eller vad den atombombförsedda turbansnubben nu heter....och dom som gillar hans pedofili, knullar också all blonda svensa svennar , så fort dom får chansen , bara för att deras tygförsedda spöken inte får visa sig, inte ens somförskollärare, vilket inte är underligt , i ett civilicerat land. Men.....deras vilja blir snart sann , moskeer och muslimer, muslimer , muslimer...överallt....är jag rädd för.