fredag 9 maj 2014

Idioter på allas våra gator

Det här med demokrati verkar vissa inte ha fattat. Alla ska ha rätt att uttrycka sin åsikt, det heter yttrande och tryckfrihet. Detta inkluderar alla politiska partier, även de som inte finns representerade i kommuner, landsting och riksdag. Så länge allt är inom lagens riktmärken har i princip alla rätt att hålla möten och anföranden.
Så givetvis är det så att alla inte kan tycka om, eller ens acceptera andras åsikter. Men för den skull betyder det inte att man beter sig som idioter och gör vad man kan för att störa och förstöra politiska sammankomster.  Jag tycker att miljöpartister, FI, och vänsterpartister som ”defaultvärde” uttrycker åsikter som är rent idiotiska, men det betyder inte att jag ens skulle drömma om att avsiktligt störa deras torgmöten eller manifestationer. De har samma rätt som alla att uttrycka sina åsikter och försöka påverka och berätta vad de vill för att vinna min sympati och min röst.  Det handlar om respekt för det demokratiska systemet, som givetvis har sina luckor, men den dag man avsiktligt hindrar människor att uttrycka sina åsikter har vi ingen demokrati. Detta eftersom åsikter inte tillåts komma fram eller uttryckas, och som en ren konsekvens av detta förmedlas ej heller tankegångar, politiska budskap eller kritik.
 
Vi har redan sett hur yttrande och tryckfriheten begränsats i media. Sedan januari 2010 kom uppenbarligen restriktioner ut till media som begränsade medborgarnas lagstadgade rättighet att uttrycka sina åsikter, och kommentarer och blogglänkningar har sedan dess raderats i säkert 100.000-tals fall. Detta även fast kommentarerna varit fullt lagliga och relevanta. På så sätt har man alltså försökt trycka ner ej passande åsikter som varit politiskt korrekta. Man har lanserat ett vagt begrepp som heter ”näthat”, baserat på vad några idioter skriver på nätet. Man kan dock tillägga som jag för några dagar sedan bloggade om, att det är minst sagt tveksamt om de näthatare som vräker ur sig dumheter verkligen finns, eller om det är så att man avsiktligt skapar näthatare för att kunna uppmåla detta som förhatliga personer och på så sätt generalisera alla som inte är PK-mainstream.
 
Men tillbaka till ett dagsaktuellt problem. Jimmie Åkesson skulle hålla ett fullt legat torganförande i Uppsala (länk), och ett hundratal demokratiföraktande personer gör sitt bästa för att störa ordningen och ett riksdagspartis ordförande att hålla ett tal. Man skramlar med nycklar, tutar och skriker ”Inga rasister på våra gator.”. Jaha, SD är rasister…det var nytt för mig. ”Våra gator”….visst, det råder ingen som helst tvekan om att vi har att göra med gatans parlament, idioter som inte har en susning om begreppet demokrati. Man har inga argument, men man är många och kan skrika och störa efter bästa förmåga, för att just förhindra demokrati och yttrandefrihet.

Inga kommentarer: