torsdag 1 maj 2014

Dagen för gatans parlament

Det är samma visa varenda första maj. Demonstrationer och motdemonstrationer. Jag skulle nog vilja starta en motmotdemonstrationen mot motdemonstrationerna för rätten att demonstrera.
 
Men å andra sidan har vi ju ett perfekt demokratiskt system, vilket egentligen betyder att det inte finns någon anledning att demonstrera. Vi representeras ju av de politiker vi själva valt och de fattar alla beslut vilket alltså betyder att man kunde kapa bort demonstrationsrätten i första läget varandes något gammalt kommunistiskt som kanske hade någon form av funktion för sådär 100 år sedan då det var någon diktator som inte tillät så förnämliga demokratiska system som vi har idag. Alltså kan man säga att demonstrationer är odemokratiska och borde förbjudas. Man kan vidare anföra att det knappast handlar om någon politisk debatt, vilket i sig hade varit demokratiskt, utan bara att gå runt med fanor och skrika naiva slagord så högt som möjligt. Man borde kanske fixa en motdemonstration under parollen ”Inga kommunister på våra gator”, som ett slag för demokratin.
 
Men nu visar det sig tydligen så att Svenskarnas Parti demonstrerat i Jönköping. Man har liksom kidnappat demonstrationsdagen från kommunisterna eftersom det borde vara lika mycket rätt för dem att demonstrera som för kommunister och socialister. Givetvis kommer det då en motdemonstration under parollen ”Inga rasister på våra gator”.
 
Alltså, borde man ha en motmotdemonstration mot motdemonstrationen om det nu prompt ska vara en rättighet att demonstrera. Parollen för motmotdemonstrationen mot motdemonstrationen får bli: ”Alla väck från gatan - vi har demokrati för satan!”
Ett sådant initiativ borde välkomnas av ordningsmakten, och jag man förväntar sig i st.f. "dialogpoliser", nyinrättade tjänster till demokratins gagn som kramkonstaplar och puss-snutar.
 
Med en lätt uppgiven suck, i landet där inga folkomröstningar hålls eftersom de inte är demokratiska, kan man bara konstatera att snö föll dagen till ära, och ruska på huvudet för alla insnöade i gatans parlament.

Inga kommentarer: