fredag 5 mars 2010

Dags att sminka grisen.

Jaha, nu har vi haft diverse problem med de gamla miljonprojektsområdena. Kravaller, bilbränder, förföljelse av judar, stenkastning på brandbilar, bristande polisrespekt o.s.v.

Ansvariga för detta problem generellt, d.v.s. att man både tagit in för många invandrare samt tillåtit total segregering i snart autonoma områden, är givetvis politikerna och deras naivitet. Med det menar jag inte bara dagens politiker, utan alla som både tillåtit problemet att växa, samt inte gjort ett dugg åt det sedan områdena byggdes. Och vad värre är, man sopar problemet under mattan och har hela propagandaapparaten på högvarv för att flytta politiskt fokus till skitfrågor som RUT-avdrag m.m.

Så nu vaknar politikerna och kan konstatera att; ”Helvete…det var inte en rashund i säcken – det var en vanlig gris! Kanske därför som vi fick den så billigt…. Vi som trodde det var en hund och har berättat för alla omgivningen att vi har en rashund i säcken.”

Så nu gäller det att sminka grisen så den ser ut som en rashund. För att erkänna att man gjort fel är ju en ren omöjlighet. Man vill ju inte avslöja för någon i närheten hur korkad man varit och är. Problemet är bara hur man ska få alla i omgivningen att betala för allt dyrt smink som behövs.

Men eftersom politiker inte leker med sina egna pengar, är det bara att skicka grisen till makeupartister och sedan skriva i pressen om att ”Hunden behövde lite pälstrimning”, eller ”Nu ska vår hund få lite finare tassar.” Eller som Jämtin (s) t.ex. uttrycker saken: ”…viktigt att höja det socioekonomiska tillägget som kommunen betalar ut till skolor med högre andel elever med exempelvis utländsk bakgrund eller med föräldrar med låg inkomst.”. Ja, förslagen duggar tätt bland politikerna som nästan bjuder över varandra i hundkunskap och makeupknep, vilket man kan läsa om i denna artikel i dagens DN (länk).

De som undrar varför hunden har en knorr på svansen och säger ”nöff”, sov antagligen på biologilektionerna och har kopplingar till djurplågare.

Stora ombyggnadsplaner för hundgården gäller givetvis också, eftersom lilla vovven ska ha det bra, och att via media ha fina visioner om den nya hundgården ska se ut. Ingen vill väl att lilla vovven ska leva i en svinstia?

Jag kanske bara ska tillägga; Jag har inget emot invandrare generellt som personer, eller anser mig ha några som helst rasistiska åsikter. Olycklig är kopplingen, men alla känner till ”grisen i säcken”, så grisen symboliserar absolut inga personer, religioner eller folkgrupper, utan invandringspolitiken som förts och förs. Däremot börjar jag få en viss del politikerförakt, och tycker hela invandringspolitiken har gått helt överstyr.

Och faktum kvarstår: En gris är en gris, med eller utan smink. Det blir aldrig en hund.

Inga kommentarer: