söndag 14 mars 2010

De stackars barnen

Det är ju väldigt synd om de ”ensamkommande flyktingbarnen”, och politikerna har skrivit en massa utan att precisera en enda siffra. Men det ekonomiska incitamentet är viktigt för att få kommunerna att ta emot dessa stackars ”barn”. Räcker det inte med pengar, hotar man ju med att ändra lagen.

Så då kan man ju jämföra svenska barn i Sverige som behöver försörjas mot ”ensamkommande flyktingbarn”, jag råkade plocka Örebro kommun och jag tror att deras utbetalningar av ”ekonomiskt stöd” är ganska typiskt för riket.
Nu börjar det bli intressant. Om man tittar på denna länk, finner man att Örebro kommun betalar ca 3010kr/barn och månad till de barn i kommunen som behöver försörjning. Detta är beräknat på de 2710kr (ålder 15-18år), samt ca 300kr per extra person hushållet.

Nu kan vi jämföra det mot vad staten betalar för de stackars ”ensamstående flyktingbarnen”, vilket som jag tidigare redovisat, och som anges på Migrationsverkets hemsidor, är minst 1.2 miljoner per år. Alltså MINST 100.000 kr/månad.

Om vi nu dividerar 100.000 med 3010, får vi en faktor på drygt 30. Alltså ersätter staten kommunerna för emottagning av s.k. flyktingbarn PER DAG kommunerna med mer än vad socialbidragsnormen PER MÅNAD är för svenska barn, som behöver ekonomiskt stöd.
Observera att inga kostnader för speciella kostnader är knutna till tolkar, ”god man”, administrativa kostnader för kommunen” e. dyl.

Jag kan tyvärr inte tolka detta på något annat sätt än att antingen är det fruktansvärt synd om just ”ensamkommande flyktingbarn”, eller att de på något sätt är värda mer är svenska barn.

Inga kommentarer: