torsdag 4 mars 2010

Reeplus fadäser, del 3

Nämen tänk…att det finns sådana personer i detta land som är så misstolkade och missförstådda som Reepalu. Först var han missförstådd utsatt för någon förföljelsekampanj, sedan var han utsatt för hot som liknades vid hotbilden mot Palme, sedan misstolkad igen, trots att han tydligen tillstår att han använt sig av uttrycket ”den israeliska lobbyn”, och bara blivit ”tillskriven uppfattningar”, man kan läsa om det i denna tragikomiska artikel i SvD (länk).

Stackars Reepalu…

Märkligt nog, och efter att Sahlin tog honom i örat, har han blivit mindre missförstådd och håller tand för tunga, och gör säkert utfästelser om krafttag mot de trakasserier som finns i Malmö.

Men nu är bara problemet att Reepalu orsakat problemet i första läget. Han är ytterst ansvarig för den i det närmaste okontrollerade invandring till Malmö som skett. Man har till och med tagit emot fler flyktingar än man klarar av i Malmö, och därav har vi Vellingeproblemet d.v.s. Malmö ansåg sig tvungna att flytta flyktingar genom ett bulvanföretag (Attendo Care) till Vellinge, eftersom man inte kunde husera så många man åtagit sig att göra hos Migrationsverket inom kommunens gränser.

Man har alltså skapat autonoma områden med invandrare som både ställer till kravaller, och har sannolikt ett stort inslag av arabiskt/antijudiskt ursprung. Så kan någon bli förvånad över den situation som nu är? Javisst, om man är dum, naiv, troende på multikulti och att alla kan leva bredvid varandra i frid, med egna religioner, kulturer och sitter i klungor sjungandes ”We shall overcome”.

Tyvärr verkligheten är en annan. Långsam, försiktig och mycket kontrollerad integrering i det svenska samhället kanske funkar. Men definitivt inte mycket stor invandring på kort tid av vissa befolkningsgrupper/religioner och segregation ovanpå detta. Är man ansvarig politiker som Reepalu, är han ytterst för de problem som nu föreligger.

Ovanpå detta har vi mörkertal, när det gäller brott av den nämnda typen. För det första är det ju inte säkert att t.ex. en demolerad bil är religionsrelaterat bara för att bilen tillhörde en jude. För det andra vet alla att det inte är mödan värt att rapportera brott eftersom polisen inte kommer att röra ett finger. Detta är ett mycket trist faktum i svensk rättskipning – polisen har mycket små resurser och dessutom ger det väldig få ”poäng” att jobba med denna typ av brott eftersom uppklarningsprocenten är liten. Det är mycket mer ”poänggenererande” för polisen att ägna sig åt hastighetskontroller och liknande trams.

Och vidare; eftersom alla vet att polisen inte kommer att göra något, finns det ingen mening med att rapportera brottet. I synnerhet som man kan räkna med repressalier från eventuellt misstänkta. Men man hade trots detta 74 polisanmälningar på olika brott emot judar under 2009 i Malmö, vilket var en fördubbling från 2008. Det är bara naivt att fråga hur många av dessa som polisen ens tittade på eller klarade upp.
Så där har vi Reepalus Malmö i ett nötskal. Även om han (efter att Mona läxade upp honom), menade att inga religionsrelaterade brott var accepterbara, kan han inte göra ett skit år saken. Men han har orsakat hela problematiken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om man låter många människor från ett visst land eller en viss religion flytta till ett och samma ställe så skiter det sig kort och gott. Det finns inget folk som har krigat under så många år som just muslimer och judar. Ingen kan väl vara så dum att han/hon inbillar sig att de skulle sluta med det, bara för att de får flytta till Sverige.

Varför ta emot fler invandrare än vi kan ta hand om. Det är något som jag frågat mig i fler år nu. Segreationen ökar när många som talar samma språk bor på samma ställe, då lär de sig aldrig svenska. Nu har det visst kommit krav på att de ska lära sig svenska och det var inte en dag för tidigt.

Jag är som sagt var inte rasist men vissa saker är helt åt skogen och det gör mig lite ledsen när vi i Sverige ska sparka på de som är sjuka, handikappde och de gamla, de som byggt upp detta samhälle får inte ens rättförs sjukvård. Ex. Du får ingen ny höftled för du är för gammal eller du kan inte få starr operationen för du är för gammal. Sånt möts de gamla av om inte dagligen så näst intill. Bara för att vi ska vara världens samvet och ta emot så många invandrare att kostnaderna ökar för kommuner och landsting så de inte har råd med det som alla svenskar borde ha rätt till

Unknown sa...

Precis! Du har så rätt!

Det är den stora grejen; man behöver inte vara rasist för att tycka att någon jävla måtta på invandringen får det vara.
Det betyder inte att man har något emot de som vill komma till detta land, av rasistiska skäl eller vad det må vara. Det är en ren politisk fråga utan rasistiska förtecken.
Men Sverige kan inte ta emot alla från hela världen som vill komma hit för att få en bättre levnadsstandard på skattebetalarnas bekostnad.

Läste precis att det kommer busslaster med romer som lurats till att åka hit för att vi har öppna gränser. Vad är skillnaden? Är det inte på något sätt synd om dem? Nähä, det är det inte. Märkligt. Är inte det någon form av rasism att inte ta emot dem med öppna armar och nbetala deras försörjning?

Utlandssvensk sa...

Jag tror att denna video kan pigga upp:

Geert Wilders, som enligt opionsundersökningar nu leder hollands största parti, debatterar med partiledaren för holländska sossarna:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/03/wilders-wins-tv-debate.html#readfurther

Engelsk text!

Nederländerna var lika PK som Sverige för 10 års sedan. Kan debattklimatet skifta där så är det även möjligt i Sverige.

Enligt Webomröstningen efteråt var Wilders klar debattvinnare!

Anonym sa...

Den växande ”förintelsen” av Sverige
Judarnas växande makt i Sverige

http://www.radioislam.net/islam/svenska/fildok/judmakt.htm

B-O Gavne, Vasteras sa...

VAD ÄR DET som ni förvånas över i debatterna om Ilmar Reepalus beteenden? -Att malmöbor angriper judarna. -Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD. Som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN. Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad. Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, som det gick till i förra seklets början.

Att vi svenska folket, med stor majoritet, med denna så kallade kommunreformen 1969 vill ytterligare hävda demokratin. Att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner, dels innefattar både tät-/stadsboende människor och landsbygdsboende, dels benämns kommun Sverige runt.