fredag 5 juni 2015

Public Service med skrönor och propaganda

Jag minns inte när den första skrönan kom om att det var högutbildade personer som sökte sig till Sverige och att vi behövde den kunskap de kommer hit med. Man snackade om att Malmö hade de mest högutbildade taxichaufförerna i världen. Givetvis är det lätt att som taxichaffis påstå att man har en lång och gedigen utbildning men är bara missförstådd i Sverige.
Sedan kom den stora flyktingströmmen och detta snack tystnade något, men regeringen då fann för gott att hitta på något som man kallade för validering av utbildningar/kunskap eftersom det var en massa invandrare som tillstod att de hade hög utbildning. På detta sätt ville man då hjälpa in invandrare på arbetsmarknaden baserat på dels egna utsagor och några förenklade tester som skulle visa att personerna var behöriga till de yrken de påstod sig kunna och vara utbildade för.

Men det var många år sedan och dagens journalister kanske inte kan historien. Så därför tror man att samma lögn ska fungera idag. Ursprunget är givetvis skönmålning av situationen, och uppgraderande att de som kommer hit under förespeglingen att de har unika kunskaper vi i detta land skulle behöva. På så sätt skulle alltså migrationspolitiken bli mer legitim och de initiala kostnaderna försvaras.

Men man behöver inte ha mer än vanlig bondlogik f
ör att fatta att allt givetvis är en ren lögn. Man kan börja med att ställa sig frågan hur mycket högteknologiskt länder som Somalia, Eritrea, Afghanistan, Irak, Syrien och olika länder i MENA är kända för på världsmarknaden? Vi har dessutom en massa s.k. ensamkommande flyktingbarn och anhöriginvandring från dessa länder. Är även alla dessa raketforskare?

Men eftersom någon på SVT inte fattat detta och man uppenbarligen är nickedockor under sjuklöverns politiker kan hitta
denna artikel där man uppenbarligen ljuger som DI i denna artikel belyser. Men givetvis måste alla betala för den propaganda för massinvandringen man bedriver. Detta emedan man hävdar och legaliserar sin verksamhet genom att lögnaktigt påstå att man tillhandahåller fakta, information och utbildning. Jag kunde inte avstå från att kopiera en liten bild från SVT för att jag skulle kunna lära mig mer i ämnet;


Visst är den underbar, men tyvärr kan jag inte arabiska… men det blir väl snart blir ett språk våra barn måste lära oss i skolan.

Men visst är det en aning märkligt? Public Service i detta land är det enda nyhetsmedia i hela världen som tillhandahåller korrekt, saklig, opolitisk information och fakta. Samtidigt som massor med andra media världen över som t.ex. i Nordkorea, på Kuba, i Kina, USA, Vietnam, Venezuela hävdar precis samma sak. Men just Public Service är det enda media I hela världen som du ska tro på för att kunna skapa dig en egen bild och fatta egna beslut om vad du ska rösta på baserat vad de tillhandahåller.

Inga kommentarer: