fredag 2 mars 2018

Hur sjuklövern kryper till korset


Det börjar bli i det närmaste rent löjeväckande att höra sjuklöverns politiker erkänna att de haft fel. Givetvis erkänner man inte att man varit naiva, dumma eller bedrivit en felaktig politik. För bara några år sedan var det hemskt synd om alla tiggare som sökte sig till detta land. Att påstå något annat var givetvis rent rasistiskt då tiggarna vanligtvis var från Rumänien och romer på nysvenska. Man uppfann raskt ordet ”EU-medborgare” och media berättade om de som använde tiggda pengar för olika livsuppehållande saker till släktingar i Rumänien. Vi som inte var så naiva fattade tidigt att det handlade om en direkt organiserad kriminell verksamhet, där tiggarna utnyttjades enbart till organiserade brottsorganisationer. Det dröjde inte länge förrän det kom rapporter om att tiggarna som transporterades hit var organiserade och att bussarna tillbaka till Rumänien var fulla med stöldgods, i synnerhet cyklar. Givetvis följde ren prostitution och annan kriminalitet som en ren konsekvens av detta.
Men eftersom Rumänien är med i EU (hur i h-vete de nu blev det?), försökte man förhandla med de styrande i Rumänien. Detta ledde givetvis till att problemet kvarstår, och kriminaliteten och tiggarbaronerna tjänar sannolikt enorma summor på alla naiva svenskar som ger rumänska tiggare pengar. Rena marknadskrafter om man så vill. Historien är likartad när det gäller naivitet beträffande de s.k. marockanska gatubarnen.

Problemet är bara att det finns ett antal personer som ingen tycker synd om, vilket är de svenska hemlösa. De fick helt plötsligt konkurrens av utländska och organiserade proffstiggare. Men svenska hemlösa får inte en rad i media, men är ett direkt resultat av vad socialdemokraterna kallar för ”den svenska modellen”. För något år sedan frös en svensk hemlös ihjäl i Södertälje (om jag minns rätt), då ha inte ens fick komma in i värmen på ett sjukhus.

Undertecknad har råkat ut för mödrar som tiggare med avsiktligen lemlästade barn, och mycket annat. Men nu har alltså finansministern börjat fatta att tiggeriet är importerat och organiserat. Alltså något som tidigare och denna regering förnekat, och nu helt plötsligt avråder man från att ge pengar till tiggare.

Man har alltså de senaste åren, och inom hela sjuklövern förnekat problematiken. Man har röstat ner ett antal motioner från SD om att ta tag i problemet, man gömmer sig bakom medlemskap i EU och försöker alltså idag få medborgarna att inte ge pengar till de organiserade proffstiggarna från Rumänien.
Det enklaste sättet är givetvis att förbjuda utländska medborgare att tigga, men att hota med böter lönar givetvis föga. Däremot utvisning på ett år, vid tredje ertappandet bör få effekt. Men grundplåten är givetvis att folk ger utländska tiggare pengar, och ger hela verksamheten på så sätt en marknad. Jag kan ge pengar till svenska hemlösa som tigger, men inte ett öre till utländska hittransporterade proffstiggare.
Men nu kryper parti efter parti ”till korset” och funderar på ett tiggeriförbud om man inte avråder för att ge pengar till tiggare som Magdalena Andersson gör (länk). Hade man som vanligt, lyssnat till SD i första läget, samarbetat och haft en idiotisk beröringsskräck, hade vi sluppit se landet översvämmas av rumänska proffstiggare och den organiserade kriminalitet det handlar om.

Men givetvis är problemet även relaterat till att vi är med i EU. Sverige är en stor nettobetalare till EU, och de problem som EU-relaterade tiggeriet orsakar kan man månne sätta en prislapp på. Sedan minskar man helt enkelt det vi betalar till EU med detta belopp. Rumänien är nämligen en stor mottagare av EU-pengar (länk), och vill då EU centralt minska betalningen till Rumänien må de göra så.
Varför ska svenska hemlösa svälta och frysa ihjäl när det finns hitresta proffstiggare från ett land vi betalar pengar till via EU?

2 kommentarer:

Kattvinge sa...

Det märks att det närmar sig val.. vi kommer att få se allt fler kappvändningar innan september. Men det är bara rent valfläsk. Efter valet kommer allt återgå till det vanliga floskelsnacket igen och inga löften kommer att hållas.

Istället tror jag att mer åsiktsregistrering kommer att förekomma. Man kommer inte kunna kritisera varken sittande politiker eller vad man tycker o tänker om vissa grupper i samhället, det sker visserligen redan nu, men det kommer att öka för varje månad som går nu.

Ulmerkotten sa...

I synnerhet som vi vet att inget parti kommer att få egen majoritet, innebär det att inte ett vallöfte är vatten värt. Detsamma gäller ju nuvarande regerings vilda planer som sträcker sig långt bortom valet.
Den stora risken är bara om sossar och moderater bildar koalition, som i Tyskland. Blir så fallet kan man ju hitta partier till vänster och andra som garanterar att man får igenom propositioner.