onsdag 28 februari 2018

Muslimer i Sverige


Ann Herberlein skriver en artikel om att böneutrop strider mot religionsfriheten (länk). Man tänker sig hur moderaternas partiledning reagerat om denna artikel skrivits under Reinfeldt regering. Hon hade garanterat fått avsked på grått papper och definitivt inte hamnat i riksdagen. ”Främlingsfientlig” hade nog blivit det harmlösaste epitet hon hade fått stämplat i pannan, och en stor spark i häcken.
Nu börjar till och med moderaterna fatta hur förbaskat vansinnig och naiv den förda migrationspolitiken har varit, men fortfarande är. Man skickar alltså fram lite personer för att dels ”kolla läget” med artiklar som denna men sannolikt även för att ta väljare från SD. Att erkänna att regeringen Reinfeldt begick ett stort misstag går givetvis inte. Herberlein menar att det beror på att svenskar i gemen inte är religiösa och därmed uppenbarligen naiva när man konfronteras med krav baserade på religioner. Det är en del av sanningen, men lika mycket i en naiv övertro på politikernas goda intentioner, flummig humanism och en del andra faktorer.

Men som vanligt finns det inga politiker som tillstår att de handlat fel eller varit (och är) naiva. I början, när problemen började uppdagas för svenska folket, anförde man att det var riktiga flyktingar som kom hit. Detta trots att de uppenbarligen betalat smugglare och transporterats från en annan världsdel till just Sverige. Sedan skulle vi bli en ”humanitär stormakt”, om det inte var så att ”Sverige behöver invandringen”. När problemen blev allt mer uppenbara fick man höra att andra länder i EU måste ”ta sitt ansvar”, och man gjorde och gör, allt man kan för att dölja de problem man ställt till med.

Men just naiviteten när det gäller islam är en egen historia. Herberlein menar att detta bottnar i att svenskar inte är vana vid problemställningarna, men det torde vara allom direkt uppenbart att personer som ställer krav baserat på en bok från 600-talet eller vad imamer tycker inte borde ha något att hämta eller anföra i ett modernt västerland 2018. Nej, Herberlein, vi är inte ”dåligt rustade”, tvärtom. Om man inte är indoktrinerad av PK-propaganda om berikning, socioekonomiska effekter, eller tycka-synd-om, visioner om ”humanitär stormakt”, nysvenska termer som ”berikning”, ”islamofobi” eller ”främlingsfientlig”, då fungerar ren logik, ifrågasättande och en minimal mängd tankeverksamhet väldigt bra.

Nu har vi alltså Hanif Bali och Ann Herberlein som försökskaniner för de ”nya moderaterna” och en omsvängning som uppenbarligen är på väg där man direkt kopierar både förslag och problemställningar SD flaggat för i många år. Socialdemokraterna delar säng med miljömupparna och deras uppenbara taktik är att tysta problem, dölja fakta och ovanpå detta utlova ett land som flyter av ”mjölk och honung”, men först efter valet, givetvis. Alla fattar att socialdemokraterna inte kommer att få egen majoritet efter valet och därmed är alla utlovade miljarder och satsningar på i stort sett allt, inte annat än rena luftslott.
Men undfallenheten mot islam balanserar på gränsen till att vara ”agg mot folkgrupp”, och kopplingen är alltså islam=muslimer=folkgrupp. Att kritisera islam betyder alltså att man kritiserar muslimer som just är en heterogen folkgrupp. Herberlein nämner, ”…religiöst motiverad klädsel på arbetsplatser, krav på specialkost, diskussioner om månggifte, barnäktenskap och könsstympning. Det svenska samhällets handfallenhet inför dessa religiöst motiverade problem är slående.”. Vi svenskar ska alltså lägga kanske 50-års historia på hyllan och bara naivt acceptera rena dumheter under foliehatten islam.

Så låt oss summera: Könsstympning av barn ska direkt förbjudas. Halalslakt likaså, varande direkt djurplågeri. Den som inte vill äta svensk mat må vara hungrig, inkluderande fläskkött. Månggiften ska inte accepteras i detta land, ej heller barnäktenskap. Segregation i moskéer ska förbjudas och ylande från minareter ska generellt förbjudas, som uppenbar störande sanitär olägenhet. Hur man tillåts klä sig på arbetsplatser är ett problem för arbetsgivarna.
All diskriminering av kvinnor baserat på vad det vara må, ska förbjudas. Vill man inte bara tillsammans med kvinnor i vanlig baddräkt eller bikini, kan man duscha hemma. Väljer någon att inte hälsa genom handskakning är det vållande till konsekvenserna av detta handlande. Det handlar inte om någon form av diskriminering eller agg mot någon, det handlar om ett modernt västerland 2018 och ren enkel logik med en lagbok i handen som i alla fall än, denna dag om inte man tillåter för många multikulti-flumidioter i riksdagen, ren idioti och undfallenhet för en bok från 600-talet och vad imamer anser.
Visst, vill någon kalla sig muslim och be i all stillhet hemma, grattis. Men just där går min gräns, krav på det svenska samhället eller svenska medborgare att acceptera eller anpassa sig till uppenbarligen rena dumheter har inget att hämta i detta land.

Inga kommentarer: