lördag 17 februari 2018

Försvunna sidor


Att få vara med i FN:s säkerhetsråd är som alla fattar en fjäder i hatten för många länder. Margot Wallström är en gammal socialdemokrat av den gamla skolan och drev igenom att Palestina skulle accepteras som eget land, trots att de som styr Palestina, Hamas och Hizbollah är terroristklassade organisationer enligt FN. Margot har även fått en medalj av palestinierna för hennes insatser. Givetvis var Palestina en av de länder som röstade för att Sverige skulle få vara med i säkerhetsrådet. Sannolikt ett antal andra arabländer baserat på detta.
Inget har ifrågasatts av media.
Men kopplingarna mellan socialdemokraterna och palestinierna är betydligt äldre och utrikesminister (s) Sten Andersson var kompis med palestinierna och givetvis även Olof Palme med Yassir Arafat.
Media har under åren generellt rapporterat om alla övergrepp israel begått, men inte berättat ett ord om palestinska angrepp på Israel. Det är så man gör propaganda, då ingen svensk medborgare får veta vad man inte berättar, och tack så mycket Public Service för oberoende och fakta. Israel har alltså alltid framställts som den elaka och aggressiva parten i denna gamla konflikt.
Givetvis har svenska skattepengar i massor och under åren betalts till palestinierna som samtidigt skaffat vapen för att på olika sätt kunna angripa Israel. 2017 gick enligt SIDA (länk), 459 miljoner till saker som ”Flersektorstöd”, ”Humanitärt bistånd”, ”Offentlig förvaltning, demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet”, ”Samhällsservice och samhällelig infrastruktur” samt en rad mindre poster. ”Utvecklingssamarbete” som generell benämning låter dessutom bättre än vad det handlar om, d.v.s. svenska bortskänkta skattepengar.
Jag vet inte för vilken gång i ordningen, men det är bara en tidsfråga innan palestinierna börjar bråka med Israel igen, och får sedan på moppo. Och om några år blir det samma sak igen.
Men åter till inledningen. Nu har det märkligt nog försvunnit ett antal sidor i dokumentationen på UD, vilket i sig är märkligt (länk). En utredning på 37 sidor blev helt plötsligt 13 sidor gällande Sveriges kampanj gällande att få plats i säkerhetsrådet. Är det något som hemligstämplats? I så fall varför och ingen kommentar eller annat. Nix, bara försvunna. Grattis, om du tror att du lever i ett land utan korruption och att politikerna har rent mjöl i påsen. Tror du inte att order kommer från högsta ort?
Detta gäller i synnerhet socialdemokraterna, som har ett minst sagt svart förflutet, man inte vill kännas vid idag. Löfvén är dock inte sen att dra det kortet när det gäller SD och alla kopplingar till gammal rasism som kanske går att hitta. Kommunister som Stalin, Mao och Pol-Pot med deras massmord känner han märkligt nog inte till, och anklagar inte Sjöstedt för, men sjunger säkert internationalen då så påbjuds.
Tror du att du får hela sanningen via Public Service, eller att ingen korruption eller falskspel finns i detta land är det bara att gratulera till din indoktrinerade naivitet.

Inga kommentarer: