onsdag 7 februari 2018

Kopia eller original


Vi vet alla att det är regeringen Reinfeldt som drog igång den sanslösa invandringen. Sossarna ärvde paketet och börjar nu förhoppningsvis fatta läget, att Sverige inte kan var hela världens socialbyrå och paradis för alla världens 65 miljoner flyktingar. Men då är denna siffra baserad på riktiga flyktingar enligt UNHCR, inte ekonomiska lycksökare vilket huvudsakligen är de som lyckats smuggla sig till detta lilla land i norr. Nu har vi alltså ytterligare en moderat, Ulf Kristersson som i praktiken inte gör något annat än att kopiera olika förslag SD kommit med de senaste åren. Han avsäger sig givetvis allt ansvar för vad moderaterna ställt till med och påkallar någon form av flummiga framtidsvisioner, nästan i klass med Lööf.
Man blir även lite trött på att man ska ta väljare från SD. Det handlar alltså inte om ideologi eller en politik man står för, utan mera vad man ska inrikta sig på för att ta väljare från andra partier eller för tillfället lansera som sin politik för att attrahera så många väljare som möjligt. Sannolikt efter konsultation med olika dyra konsultföretag.
Vi hamnar alltså allt mer i en amöbapolitik där det svamlas, man ändrar åsikter och flosklerna står som spön i backen. Visioner om framtiden och löften som sträcker sig lång bortom valet är legio.

Man har under åren hört många försäljare. Politiker vill sälja sin politik precis som försäljare. Nu måste vi alltså och på olika grunder ställa oss frågan om trovärdigheten. Partier som byter åsikt och förändrar sin politik efter konsulters rekommendationer eller dagsnoteringar. Ulf Kristersson och de ”nya moderaterna” avser alltså att kapa åt sig väljare från SD genom att ta tidigare SD-förslag lansera dem som sina egna, men sedan ha total beröringsskräck med SD och inte erkänna vare sig att man gör så eller att moderaternas tidigare politik var totalt vansinnig.

Socialdemokraterna delar säng med miljömupparna och litar på kommunisterna. ”Nya moderaterna” kommer kanske samarbeta med miljömupparna. Några partier kan handla under 4%-gränsen. Centern är totalt verklighetfrämmande och någon form av miljömuppar light.

Man kan sammanfatta mycket enkelt; den som 2018 lägger sin röst på något av sjuklöverns partier har ingen som helst aning om hur riksdagen kommer sammansättas, vilka partier som kommer försvinna eller hur en eventuell koalition eller minoritetsregering kommer att se ut. Det verkar dessutom i inom Alliansen och i synnerhet moderaterna gälla att stjäla förslag från motioner man tidigare röstat ned. Grattis Ulf Kristersson!

Men du som medborgare…vad köper du, billiga kopior eller original? Vill du stoltsera med en Rolex inköpt i Bangkok för några tusen baht i bekantskapskretsen? Tillstår du att det är en riktig Rolex, eller varför köpte du en klocka med ingen garanti och som kanske fungerar ett år i bästa fall? Den kanske ser bra ut på armen av säljaren men vad får du?

Men nu är det inte en klocka det handlar om, utan de som ska styra landet i fyra år, men principen är densamma. Moderaterna och flera andra partier försöker tappert kopiera men helt utan substans, kvalitet och innehåll, och definitivt utan trovärdighet. En politik för dagen, som må ändras i morgon för att få nya väljare, eller för att fixa lapptäcket man ställt till med. Amöbapolitik helt enkelt, eller skräpkopior av original.

Inga kommentarer: