onsdag 14 februari 2018

Vad är yttrandefrihet?


En fobi är per definition en obefogad rädsla. Man kan ha fobi för spindlar, ormar eller vad det nu må vara. Grundplåten är dock att man är rädd för något som inte är så farligt som det upplevs. Läser man på Wiki står där För att betraktas som en fobi måste den negativa känsla som upplevs vid eller inför exponeringen vara orimlig eller överdriven i intensitet.”.

Vi har alltså de senaste åren fått in massor med muslimer. De ställer krav på snart allt i det svenska samhället, och att vi svenskar ska acceptera vilka dumheter som helst med hänvisning till att det är deras tro. Några som helst logiska argument accepteras ej, och i en del fall pratar vi om saker som uppenbarligen är direkt störande, som böneutrop. Vi vet dessutom att kopplat med muslimsk tro, är en rutten kvinnosyn som inte hör hemma i detta land och även rena djurplågerier som halalslakt. Kopplat till den ruttna kvinnosynen är givetvis den markanta ökningen av sexualbrott och våldtäkter i landet. Begreppet gruppvåldtäkter är något som jag inte hört talas om tidigare. Segregation av kvinnor och män utan någon anledning. Man har krav på att barnäktenskap ska accepteras och även månggiften. Vidare har man en helt ologisk anledning att inte äta fläskkött och ställer därigenom krav på att inte få det serverat.
Sedan har vi alla terrordåd som utförts i världen, i stort sett alla i islams namn. Det finns ha terrorgrupper som IS, Boko Haram, al-Qaida och al-Shabaab, alla med muslimska förtecken.
Samtidigt har det till detta land kommit massor med personer, oftast med falska grunder och sökt asyl. Vi har och har haft ett antal personer i landet som är potentiella terrorister, inom eller utom landet. Vi har snart ett muslimskt parti som kanske kan komma in i riksdagen, vilket inte alls är konstigt med runt 500K muslimer i landet.
Så baserat på den utveckling ingen kan ha undgått att se de senaste åren är det rent löjligt att påstå att det skulle röra sig om en fobi. Verkligheten är att islam är ett rent hot mot svensk kultur och baserat på ren erfarenhet, det är inte en religion som är förenlig med ett modernt västerland. Detta är i sig självt inte konstigt då man tror att en bok från 600-talet skulle ha någon som helst relevans idag. Eller månne imamer som ger folk levnadsregler baserat på denna urgamla bok och deras tolkningar. Så hur kan man kalla det för fobi?

Det är snarare ren verklighetsförnekan av de som inte ser sambandet och utvecklingen. Att man orsakat hela problemet tillstår man givetvis inte, man ligger platt när det gäller alla krav från muslimer. Man förnekar verkligheten och förbjuder att statistik tas fram, ger polisen instruktioner för att dölja problemen och ger domstolarna order om att default fria. Media har uppenbarligen order om att inte koppla några som helst muslimska dumheter till just muslimer eller deras religion. Det är idag verkligheten, och en ren kedja av ren logik som politiker gör vad de kan för att dölja. Enorma kostnader och annat är följden, men ingen vet givetvis hur många miljarder man pratar om då varken knytning till islam eller personers ursprungsländer må göras. Brå har försetts med munkavle.

Vidare är det så, och som svenska politiker inom sjuklövern inte ha fattat att det är skillnad på religion, folkgrupp samt etnicitet. Det är en ren mänsklig rättighet att få kritisera islam som religion. Det pekar inte ut personer, etnicitet eller något annat. Man behöver bara använda den senaste tidens utveckling så framstår detta med all tydlighet. Att sedan personer som kommer till detta land ofta är just muslimer, ger ingen som helst koppling till fysiska personer, etnicitet eller befolkningsgrupper.
Det kan alltså inte ses som ”agg mot folkgrupp” att använda sig av grundlagsstadgad yttrandefrihet och kritisera islam som religion. Principen är densamma som för t.ex. kommunism; det är en politisk tro och betyder inte att man kan lasta t.ex. folk från Ryssland eller Kina för massmorden Stalin och Mao gjorde sig skyldiga till. Precis på samma sätt som man har rätt att kritisera politiska ideologier, har man givetvis rätt att kritisera och ifrågasätta en religion eller delar av den.
Eller blir man rasist för att man kritiserar kommunism, kapitalism, socialism vilket denna artikel gör gällande (länk)? Logiken är minst sagt haltande. Ej heller handlar det om populism, det finns ingen som försöker sig populär eller vinna politiska poänger, ånyo; det handlar om rena realiteter i detta land och som knappast någon kan förneka.

Detta trots att man försöker klistra epitet som ”islamofob” eller ”rasist” på alla som inte stämmer in i sjuklöverns jubelkör när det gäller invandringen.
Islam är inte knutet till fysiska personer, folkgrupper eller etnicitet - det är en religion som med all rätt och de senaste åren må kritiseras, och ifrågasättas baserat på en mängd faktorer och rena erfarenheter.

Inga kommentarer: