torsdag 15 februari 2018

Ett klassiskt knep


Nu har till och med muslimska socialdemokrater börjat fatta orimligheten att muslimska kravmaskiner kommer hit och anser sig ha rätt att ställa olika krav på det svenska samhället. I denna artikel har vi en typisk probing, där Nalin Pekgul som är muslim (vill jag minnas), och socialdemokrat utgör förtrupp för en åsikt. Meddelandet är solklart; kommer du till Sverige anpassar du dig till det svenska samhället, och dumheter baserat på islam accepteras inte.
Man har alltså börjat fatta att en hel massa dumheter som islam för med sig inte hör hemma i det svenska samhället (ett otal finns). Men man slås vidare av att man annekterar en typisk åsikt som SD framfört i många år. Givetvis håller man kvar vid beröringsskräcken med SD. Just socialdemokraterna och Löfvén har vid ett otal tillfällen påtalat att SD har nazistiska rötter, baserat på att det kanske funnit nazister i partiet när det startades. Men man har samtidigt själva direkt rasistiska rötter vilket man givetvis väljer att inte nämna eller diskutera. Detta gällde ända fram till runt 1975 då den s.k. steriliseringslagen avskaffades, och alltså under flera årtionden då socialdemokraterna hade regeringsmakten. Snacka om att inte ha rent mjöl i egen påse.

Men avsikten är minst sagt uppenbar; man inser givetvis att en massa socialdemokrater kommer att rösta på SD, och man försöker bara vinna tillbaka väljare. Man skickar alltså fram en person lite i utkanten av makten för att se reaktionerna lite, vilket är en klassisk taktik.  Blir reaktionerna inte för stora och negativa lanseras detta som socialdemokraternas politik inför valet.

Utgången av 2018 års val är minst sagt osäker och trenden de senaste åren har varit att SD ökat hela tiden, vilket alla andra partier givetvis funnit alarmerande. Som en direkt och desperat åtgärd kopierar man förslag och motioner som SD lagt tidigare men i lite ”lightversioner”, givetvis under stor beröringsskräck med SD som parti. Att tillstå att SD hela tiden har haft rätt vore ett direkt klavertramp från samtliga av sjuklöverns partier.
Som jag skrev för några dagar sedan, väljer du ett original eller en billig kopia?

Inga kommentarer: