lördag 3 februari 2018

Då tar vi tagelskjortan på


Miljömuppar är ett märkligt släkte. Det tror att den lilla påverkan detta land gör globalt och det har inflytande internationellt. Vi är ett litet land och svarar för kanske runt en promille av utsläppen av växthusgaser. Det finns runt 65 miljoner riktiga flyktingar i världen.
Miljömupparna har nu inställningen att vi ska vara något litet föregångsland, trots att varje normalfuntad person fattar att vi gör ingen som helst skillnad när det gäller vare sig flyktingsituationen i världen eller den globala miljön.

När det gäller flyktingar är det dessutom så att de som kommer hit har smugglat sig till detta land, genom hela Europa, från en annan världsdel och flera hundra mil.
När dt gäller miljön, ska Sverige alltså vara något litet föregångsland där man satt upp egna klimatmål, samtidigt som man importerar miljontals ton sopor som eldas upp i landet (länk). Ovanpå det har man moderna avlatsbrev med s.k. utsläppsrätter, som man kan handla med och sälja. ”Vi har inte nått klimatmålen”, brukar det heta och det legaliserar i sin tur allehanda pålagor i synnerhet på fossila bränslen. Nu senaste har man hittat att ägandet av dieselfordon och flygbensin ska beskattas (länk).

Alltså är det märkligt att när man är miljömuppspolitiker går det bra att svamla om ”vi”, för att legalisera olika skatter. Litenheten av detta land belyses t.ex. i EU, där vi inte kan påverka ett dyft, men det går bra att svamla om att alla andra länder åxå måste ”ställa upp”, d.v.s. bedriva samma idiotiska migrationspolitik som Sverige.

Kostnaderna för invandringen vet ingen, men en försiktig gissning landar på drygt 100 miljarder per år, och det sjuka är att man använder den enorma kostnaden som anledning till att skära ned biståndet till riktiga flyktingar i krigszoner. Man pratar om att man nu ska kapa ner det riktiga biståndet med uppemot 40% till förmån för den sanslösa migrationspolitiken (länk).

Men grundfrågan blir alltså; varför ska vi svenska medborgare ta på oss tagelskjortan bara för att det finns ett antal verklighetsfrånvända miljömuppar i regeringen som dessutom har fräckheten att använda ”vi” för att trakassera hela svenska folket? Jag är inte definitivt inte ”vi” med någon av de miljömuppar som sitter i riksdagen.

2 kommentarer:

Kattvinge sa...

Jag är glad att du är igång o bloggar igen...
*tar på mig fan-glasögonen*


När det gäller MP - jag orkar inte med dessa människor... de är bara för tröttsamma...

Ulmerkotten sa...

Tack Kattvinge! Jag skulle inkludera Centern i tröttsamheten, att höra på Lööfs svammel är minst sagt tröttsamt.
Skulle glädja mig mycket om miljömupparna och centerpartiet föll för 4%-gränsen.
Men å andra sidan, det är bara en dröm.