onsdag 31 januari 2018

En god politruk bara


Visst är det så att Dan Eliasson inte varit någon bra chef. Kadaverdisciplinen och polisernas löner och arbetsförhållanden har talat sitt tydliga språk. Ovanpå detta har han varit en ren politruk med obalanserade uttalanden.
Morgan Johansson snackar om att den nya organisationen ”satt sig”, och att trenden håller på att vända. Eliasson snackade när han började om att polisen skulle sluta med pinnjakt, men det håller man fortfarande på med och är nog det Johansson menar med att fler brott lämnas till åklagare.
Visst, Eliasson är ingen stjärna, men vilket skitjobb han fick. Man importerade massor med allehanda personer och givetvis skjuter kriminalitet och brott i höjden, det var inte Eliassons fel, han blev bara drabbad och fick gå en balansgång mellan regeringen, och den tidigare dito som orsakat hela problemet, med knappa resurser och verkligheten.

Det är alltså problemet man måste fokusera på, och därvidlag är regeringen Reinfeldt och sittande regering huvudansvariga. Man kan läsa i media att Säpo borde ha hindrat Akilov och därmed förutsett att denna idiot skulle begå terroristbrottet på Drottninggatan. Visst, det är förbaskat lätt att vara efterklok (länk). Det är Agrell, som menar att Säpo nästan behöver tur för att förhindra terrorbrott. Visst är det så. Det har alltså kommit hit 100-tusentals personer, i synnerhet från krigszoner de senaste åren och hur kan man förvänta sig att Säpo skulle kunna ha pejling bara på en mycket liten av alla dessa. Ovanpå det har vi gissningar om vem, när, vilka och hur i framtiden. Det tror faen att det är ren tur om Säpo lyckas förhindra terrordåd, inte konstigt alls.

Men om vi tar det lite historiskt, man plockade in en stor mängd assyrier och syrianer i Södertälje på 80-talet. Dessa bosatte sig tillsammans i berikarområden och hade egna lagar, regler, bankverksamhet och gängkriminaliteten blev ett allt större problem. Det hela slutade i vad man kallade Södertäljenätverket med man hade stora problem med att komma åt. Det finns sannolikt inte en enda utredning som de senaste 30 åren inte visar att importerar man en massa personer från andra kulturer, med andra värderingsgrunder och med andra religioner blir det problem. Den senaste och sannolikt sista kom 2005 från Brå och beskriver åren dessförinnan. Siffrorna i denna utredning var direkt skrämmande, men politikerna går på i ullstrumporna och öppnar upp gränserna för i stort sett alla som kan smuggla sig hit genom hela EU. Man genomför en lag om eget boende (EBO), vilken innebär att den som kommer till detta land kan bosätta var han/hon vill.

Nu ökar problemen lavinartat, och på detta finns hur många exempel som helst. Politikerna försöker tappert dölja problemen på olika sätt; man instruerar domstolarna om att default fria, inte utvisa, och skadestånd betalas inte ut. Brå för instruktioner att inte göra några som helst kopplingar mellan nationaliteter och brott. Polisen åläggs munkavle gällande alla beskrivningar på gärningsmän. Media får order om att berätta solskenshistorier om invandrare, och tankesmedjan för nysvenska hittar på elaka epitet för kritiker samt trevlighetsord kopplade till invandrare.
Alla problem som nu dyker upp sopas under mattan och man har ”utmaningar med integration” eller grundar sig i socioekonomiska skillnader. Mängden pengar man pumpar in vet ingen, men bara migrationsverket har uppenbarligen en budget som är i det närmaste dubbla kostnaderna för försvaret. Hur mycket kostnaderna är för landsting och kommuner vet ingen.

Man kan tycka vad man vill om Eliasson, men det är inte han som orsakat problemen vi ser idag. Det är de folkvalda politikerna som orsakat dessa och Eliasson har som god politruk stått mitt emellan verkligheten och politikernas idiotbeslut.

Så man behöver till skillnad från Agrell inte vara det minsta efterklok. Det har funnits hur många indikationer som helst på att den vansinniga och naiva invandringspolitiken skulle ställa till enorma problem och kostnader har funnits i massor med år. Det är inte efterklokt att kunna konstatera att nu så är fallet, men värre och kostsammare kommer det bli. Att tillsätta en ny Rikspolischef löser inga problem, man köper sig lite tid bara. Utvecklingen kan inte polisen eller en ny polischef, vem det än vara må, vända.

Inga kommentarer: