måndag 29 januari 2018

I undfallenhetens land


Det finns massor med saker man kan finna stötande i ett samhälle. Men det är och förblir ett samhälle för alla medborgare och man får acceptera olika saker varandes en del av samhället. Det må vara skällande hundar, försenade tåg, tobaksrök, hala vägar, tvättider eller andra människors uppträdanden. Exemplen på vad den enskilde personen i ett samhälle må finna störande är sannolikt i det närmaste lika många som antalet tillfrågade.
I den mån det handlar om logiska saker och som kan ordnas med hänsyn till alla i samhället och beaktandes de lagar vi har som några andra parametrar kanske man ändrar regler eller vad som behövs om det uppfattas som problem.
Men grundplåten ligger i logik och hänsynstagande.

Nu har våra politiker importerat en stor mängd muslimer till detta land. Man har inga som helst krav på att de ska anpassa sig till vad som gäller i detta land utan man blint accepterar antingen helt korkade saker baserat på andra kulturer eller islam. I vissa fall ser man till och med mellan fingrarna med direkta lagbrott som t.ex. omskärelse av små barn, eller halaslakt för att personer från andra kulturer och som har kommit hit kräver detta. Med vilken rätt kan de göra detta? Svaret är ingen alls. De har valt att komma till detta land, men när de väl är här avser man att ställa krav på sin omgivning och det svenska samhället baserat på vad som gällde i landet man kommit ifrån.
Man ser mellan fingrarna på kvinnoförtryck och segregation samtidigt som man vurmar för jämställdhet. Paradoxerna är hur många som helst. Mig veterligt står svensk lag över alla religioner. Ovanpå detta jobbar man hårt på att dölja och förneka alla problem som i synnerhet muslimska kravmaskiner framför. Minsta möjliga tolkning av någon muslim på något som kan kopplas till islam och som kan verka stötande, tillgodoses utan minsta diskussion. Tvärtom, man förväntar sig nästan att om något kan upplevas stötande eller störande för någon muslim ska man be om ursäkt.

Så ibland undrar man om det inte är fake news när man läser saker i media. Hur undfallet kan ett stort klädesföretag bli för att kanske någon muslim, avsiktligen tolkar en barnstrumpa ”som faen läser bibeln” (sic) (länk).

Jag upplever det som stötande att snart inte kunna hitta en köttbit som inte är halal, krav på att inte äta fläskkött, att se kvinnor med hucklen och mycket annat, som enbart är baserat på religion och helt utan logik eller dito motiveringar eller värderingsgrunder som inte hör hemma i detta land. Och i synnerhet behöva höra politiker utan ryggrad som predikar mångkulturalism och acceptans för detta. Passar inte svensk lag och svenska normer för den som kommer hit är det bara att lämna landet, till valfritt annat land. Vi i detta land ska inte behöva ändra vår kultur, levnadsregler eller lagar för de som valt att komma hit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

https://ekstrabladet.dk/nationen/muslimer-klager-over-vodka-flaske-fornaermer-profeten-muhammed/7016822

Ulmerkotten sa...

Tack för länken!

Jag tycker att dock att den arabiska texten till vänster påminner om en dam med välutrustad överdel. Någon koppling tillvodkaflaskan ser jag dock ej.