lördag 19 juni 2010

Alliansen i topp?

Vem i h-vete satte rubriken i denna artikel? Alltså, personen i fråga känner tydligen inte till att vi har en 4%-spärr, och förljdaktligen kommer inte (kd) och (c) in i riksdagen. Man kan alltså inte räkna med dessa som en del av Alliansen.
Slutsatsen är att de rödgröna skulle få 30.4 + 11 + 5.3, vilket gör 46.7%. Detta emedan Alliansen får 34 + 6.7, vilket gör 40.7%.

Nu är ju saken den att inget block skulle få egen majoritet, och moderaterna skulle tvingas flirta med (mp) för att få riksdagsmajoritet. Alternativet är att de rödgröna skulle flirta med (fp), vilket inte är så osannolikt egentligen, om man beaktar (fp):s historia. De är kända för att "hoppa i säng" med nästan vilka som helst för att få vandra i maktens korridorer.

Att SD får under 4% är på intet sätt förvånande. Som jag skrivit tidigare är jag ganska övertygad om att man avsiktligt skriver ner SD i undersökningar som denna för att på så sätt få bort dem från spelplanen. Jag tror verkligheten är en helt annan.
I bloggvärlden har man nämligen börjat komma till insikt om hur illa invandringspolitiken sköts, och kostnaderna. T.ex. i denna publikation från Finansdepartementet räknar man med att kostnaden ligger mellan 40-60miljarder. Rapporten är några år, men det finns inget som tyder på att kostnaderna minskat, snarare tvärtom. Politikerna har fått strikta förhållningsorder om att inte debattera invandringspolitiken, eller ens nämna den, och att inte skriva en rad om SD.
Rena DDR-fasonerna alltså, med toppstyrning av åsikter och vad som får debatteras. Lyckligtvis finns bloggar och nätet så att denna smutsiga historia har kommit till ytan.

Jag tror, att eftersom inget parti ens nämner invandringsproblematiken, och man tvärvägrar att debattera med, eller samarbeta med SD, kommer det hela mynna ut i ett nyval. Detta skulle ytterligare gynna SD, vilket jag då kommer att glädjas åt.

Inga kommentarer: