söndag 20 juni 2010

Vems integritet?

För några dagar sedan fick vi reda på att alla våra bankuppgifter skulle göras tillgängliga för USA.

Man har tidigare sänt hela europeiska befolkningsregistret, inkluderande hela svenska personnummerregistret, till USA, men det höll man tyst om, och det är klart att ett bankregister blir värdelöst utan befolkningsregister.

Vi har FRA-lagen som betyder att FRA kan kolla i princip all vår korrespondens, vi har kameror på allmän plats överallt för vårt eget bästa, vi har avlyssningslagar som innebär att myndigheterna har rätt att avlyssna våra konversationer.

Mobiltelefoni har man givetvis rätt att avlyssna utan snack eftersom det är luftburen radiotrafik. IPRED ger större film och mediabolag rätt att agera halvpolisiärt. Våra flygresor registreras och skickas till USA, så man vet var folk befinner sig.

Man har tagit och tar blodprover på alla barn födda i detta land så man har pejling på varje medborgares DNA. Det senaste är att man ska spara alla sökningar medborgarna gör på nätet. Bodstömsamhället är i praktiken redan infört.

Du vet lille medborgare; har du bara rent mjöl i påsen behöver du inte bekymra dig. Du är en idiot – låt politikerna bestämma allt och myndigheterna kontrollera dig.


Samtidigt, kommer det tusentals s.k. flyktingar till detta land, utan identitetspapper, och hävdar att de flyr från krig och elände. Man tycker då i logikens namn att man borde kolla upp de uppgifter de lämnar så gott man kan och verifiera den påstådda åldern (i fallet ensamkommande flyktingbarn), men det gör man inte. Det är tydligen integritetskränkande.

Ej heller kontrollerar man DNA när man uppger ett släktskap för s.k. anhöriginvandring. Det är integritetskränkande.

Så vi svenska medborgare ska tåla hur mycket integritetskränkande som helst, emedan de som kommer till detta land och uppger sig vara desperata flyktingar inte må bli integritetskränkta det minsta för att verifiera de uppgifter de lämnar.

Jag skulle alltså vilja att någon, gärna politiker, förklarar logiken bakom detta. Det är alltså helt OK, att införa lagar som integritetskränker hela svenska befolkningen, emedan det inte går att införa några enkla tester som verifierar de uppgifter desperata flyktingar uppger när de kommer till detta land, och ber om vårt skydd och våra skattepengar.

Inga kommentarer: